פשטידת תפוח אדמה כשרה לפסח (מחמאר) של אורית לוי

פשטידת תפוחי אדמה
פשטידת תפוחי אדמה כשרה לפסח ולכל ימות השנה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

פשטידת תפוח אדמה כשרה לפסח (מחמאר) של אורית לוי

מצרכים להכנת פשטידת תפוח אדמה:
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
2 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ
קופסת שימורים אפונה וגזר מסוננת
1 כף אבקת מרק עוף
5 ביצים טרופות
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
אפשר כוסברה או פטרוזיליהקצוצה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. מבשלים את התפוח אדמה עד לריכוך מקלפים ומועכים לפירה.
3. מצננים את הפירה ומוסיפים את הביצים.
4. מטגנים את השום הכתוש עם הבצל ב-4 כפות שמן עד להזהבה ומוסיפים עם השמן ,השום והבצל לקערת התפוחי אדמה והביצים.
5. מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים לקערה את התבלינים והגזר והאפונה וממשיכים בערבוב.
7. משמנים תבנית מתאימה ויוצקים לתוכה את תערובת תפוחי האדמה.
8. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות ואופים במשך שעה עד להזהבה של החלק העליון.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: