צ'ורוס מתכון קל

צורוס מתכון
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

מתכון קל לצ'ורוס ארגנטינאי מושלם.

מצרכים:

1/2 כוס חמאה (125 גרם)
כוס ו-2 כפות של מים (280 מ"ל)
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
3/4 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
כוס ורבע של קמח (180 גרם)
2 ביצים לארג' בטמפרטורת החדר

אופן הכנה:
מכינים את משטח העבודה:
1. מערבבים חצי כוס סוכר עם חצי כפית של קינמון בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מרפדים צלחת גדולה בשכבה כפולה של נייר מגבת לצ'ורוס שנכין.
3. ממלאים סיר או מחבת 1.5-2 כוסות שמן.

4. מחממים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים פנימה את המים, הסוכר, הווניל, הקינמון והמלח. מביאים לרתיחה למשך 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים פנימה את הקמח, מערבבים בעזרת כף עץ גדולה עד לתערובת אחידה ויוצרים כדור.
5. מורידים את האש ומניחים להתקרר למשך 10 דקות.
6. בזמן שהבצק מתקרר, מחממים שמן על אש בינונית-גבוהה ל -180 מעלות צלזיוס (180 מעלות צלזיוס).
7. לאחר שהבצק התקרר, הוסיפו ביצה אחת, תוך הקצפה מהירה עד להטמעה מלאה (היא תיראה כאילו היא לא מתחברת, אבל המשיכו להקציף)! מוסיפים פנימה את הביצה השנייה וחוזרים על התהליך עד להיווצרות בצק.
8. מעבירים את הבצק לשק זילוף עבה עם צנטר בצורת כוכב.
9. משמנים מעט מספריים,ומזלפים לתוך השמן את הצ'ורוס בצורת צינור בגודל הרצוי ואז חותכים את הצורוס וחוזרים על הפעולה. מומלץ לטגן כל פעם 4-5 יחידות של צ'ורוס בכדי למנוע צפיפות בסיר.
10. מטגנים עד להזהבה, כ -2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת עם נייר מגבת לכמה שניות, ואז מגלגלים לתוך הקערה עם הסוכר הקינמון. מגישים עם שוקולד מומס בצד או כל ממרח שאתם אוהבים.

סרטון עם מתכון נוסף לצ'ורוס:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: