5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
צ'ימיצ'ורי הוא רוטב תוסס ובעל טעם שמקורו מארגנטינה, מושלם להוספת פרץ של רעננות לבשרים על האש, ירקות או כמרינדה. תערובת זו של עשבי תיבול, שום וחומץ יוצרת תבלין רב-תכליתי שיכול לרומם כל מנה.
איך מכינים צ'ימיצ'ורי
- 1 צרור פטרוזיליה טרייה, גבעולים הוסרו
- 4 שיני שום
- 2 כפות עלי אורגנו טריים (או 1 כף אורגנו מיובש)
- 1 כפית פתיתי פלפל אדום
- 2 כפות חומץ יין אדום
- 100 מ"ל שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כף מיץ לימון (לא חובה)
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית, החליפו בדבש דבש או סירופ מייפל, או דלגו עליו לגמרי.
- השתמשו בחומץ ללא גלוטן אם אתם זקוקים לגרסה ללא גלוטן.
- אתה יכול להתאים אישית את המתכון הזה על ידי הוספת עשבי תיבול טריים אחרים כמו כוסברה או בזיליקום.
איך להכין צ'ימיצ'ורי – שלב אחר שלב
- מערבבים במעבד מזון או בלנדר את הפטרוזיליה הטרייה, שיני השום, עלי האורגנו הטריים, פתיתי הפלפל האדום, חומץ היין האדום ושמן הזית.
- דופקים את החומרים עד שהם קצוצים דק ומתאחדים היטב, אבל עדיין יש להם קצת מרקם.
- טועמים את הצ'ימיצ'ורי ומתקנים את התיבול במלח ופלפל לפי הטעם. אם אתם מעדיפים רוטב טנג'יר, הוסיפו כף מיץ לימון.
- מעבירים את הצ'ימיצ'ורי לקערת הגשה או לכלי אטום.
- אפשרו לטעמים להתמזג יחד לפחות 30 דקות לפני ההגשה, או מקררים עד שבוע.
תיהנו מצ'ימיצ'ורי תוצרת בית שלכם על בשרים על האש, ירקות צלויים, או כמרינדה למנות האהובות עליכם.
מתכון זה מניב בערך 1 כוס רוטב צ'ימיצ'ורי ומיועד לשרת 4-6 אנשים, תלוי בשימוש.