דרגו את המתכון
צלי בקר ותפוחי אדמה – ארוחה ביתית מושלמת
זמן הכנה: כשעתיים (כולל זמן בישול) רמת קושי: בינונית
מצרכים:
- לבשר:
- 1 גוש צלי בקר (מספר 5)
- כורכום
- פלפל אנגלי
- עלי דפנה
- לתפוחי אדמה:
- תפוחי אדמה (לפי כמות הרצויה)
- לרוטב:
- 2 בצלים גדולים
- 1 ראש שום + 6 שיני שום
- 1 כף כורכום
- 2 קוביות פטרוזיליה קפואה
- 1 ½ כוסות מים רותחים
- 1 כף מרק עוף
- פלפל שחור גרוס
- כמון
- מלח גס
- פטרוזיליה יבשה
- בזיליקום יבש
- סילאן
צלי בקר ותפוחי אדמה – מתכון מנצח לצלי כתף! ללקק ת'אצבעות כמה טעים.
מתכונים נוספים
צלי בקר עם יין לבן ופטריות: מתכון נדיר ומעלף
צלי בקר חגיגי לפסח הכי טעים שיש ברשת
כמה קלוריות יש חזה עוף? גילויים מפתיעים!
מתכון קל לצלי כתף ותפוחי אדמה
אופן ההכנה:
- הכנת הבשר:
- שלוק את גוש הצלי במים עם תבלינים עד לריכוך מלא.
- קרר וחתוך לפרוסות.
- שלוק את תפוחי האדמה חצויים עד להתרככות.
- הכנת הרוטב:
- טגן את הבצל והשום עד להזהבה.
- הוסף כורכום ופטרוזיליה קפואה.
- הוסף תפוחי אדמה, מים רותחים ומרק עוף.
- החזר את הבשר לסיר.
- תבל במלח, פלפל, כמון, פטרוזיליה ובזיליקום.
- בישול כ-45 דקות.
- זגג בסילאן.
- אפה בתנור עד להזהבה.
מתכון של אילנית כרבי.