Search

קובנה תימנית ביתית מתכון נדיר

קובנה מתכון מנצח

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קובנה ביתית מתכון נדיר

תומר תומס משתף אותנו במתכון מושלם של קובנה תימנית אמיתית.

מצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
כמעט כוס של סוכר
1 כף קצח
כף מלח
3 כוסות מים פושרים
כל הכוסות במתכון הכוונה לכוס חד פעמי לשתיה חמה
200 גרם מחמאה

מתכונים תימניים נוספים:
גחנון מתכון ביתי מושלם לשבת
קובנה מושלמת – מתכון מנצח
מלאווח ביתי קל להכנה וטעים בטירוף

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הקובנה:

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח,שמרים יבשים,סוכר והקצח ומתחילים לערבב עד לאיחוד.
2. מוסיפים את המלח והמים הפושרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
3. מכסים את הבצק ונותנים לט מנוחה של 40 דקות.
4. לאחר 40 דקות תפיחה,נמיס במיקרו את המחמאה ונשפוך מעט מהחמאה המומסת בתחתית הסיר גחנון ונמרח את החמאה המומסת בכל הסיר על מנת למנוע הדבקות.
5. חותכים כדורים כפי שמוצג בסרטון וטובלים במחמאה המומסת ומסדרים את הכדורים שטבלנו בתחתית הסיר בצורת פרח.
6. את המחמאה המומסת שנשאר לנו נשפוך מעל כדורי הבצק בסיר.
7. מחממים תנור לחום של 220 מעלות,מכסים את הסיר ומכניסים לחלק התחתן של התנור ללא תבנית או רשת ואופים למשך 30 דקות ואז מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואז אופים למשך שעה נוספת. לפני שמכניסים לתנור,ניתן לפזר מעל הכדורים מעט קצח(לא חובה).
8. לאחר שעה מסירים את המכסה מהסיר ומחזירים לתנור עד אשר החלק העליון משחים.
9. מוציאים מהתנור הופכים את הסיר ומגידים בליווי עגבניות מרוסקות ,טחינה או כל ממרח אותו אתם אוהבים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות