תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לקוגל תפוחי אדמה ללא גלוטן
מצרכים:
6 תפוחי אדמה מגורדים סחוטים וללא נוזלים
1 בטטה מגורדת סחוטה ללא נוזלים
2 בצלים קצוצים ומטוגנים בשמן (לשמור את השמן שטיגנו)
4 ביצים לארג'
1 אבקת אפייה
כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
תבנית קוגלהוף
אופן הכנה:
1. לקערה עם הביצים מוסיפים את אבקת האפייה,מרק עוף,מלח,פלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את תערובת הביצים לתפוח אדמה המגורד עם הבטטה המגורדת.
3. משמנים את התבנית עם השמן שטיגנו את הבצל.
4. מוסיפים את הבצל המטוגן לתערובת הביצים ותפוחי האדמה עם הבטטה,מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות מצב טורבו .
6. שמים בתבנית המשומנת את התערובת שהכנו מהדקים ואופים למשך 35 דקות עד להשחמה.
ניתן לשים תוספות כמו גבינה,פטריות או בשר על מנת להכין קוגל עשיר יותר.
למי שהחליט לשים תוספות אז קודם שמים שכבה של חצי מתערובת התפוחי אדמה שהכנו,מוסיפים את התוספת ומכסים עם החצי השני של התערובת
סרטון שמראה את כל השלבים של הכנת המתכון: