קליאנטה מתכון מרוקאי

קליאנטה מרוקאי מתכון
קליאנטה מרוקאי מתכון אותנטי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

קליאנטה מתכון מרוקאי

מצרכים להכנת קליאנטה מרוקאי:
500 גרם קמח חומוס
200 מ"ל שמן
200 מ"ל חלב
2 ביצים
2 ליטר מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ואז לקמח החומוס מוסיפים את השמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את הביצים לתערובת החומוס ואת החלב וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את המלח והפלפל וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים את המים לתערובת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. במעבד מזון טוחנים את הבלילה עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
6. משמנים קלות תבנית פיירקס ומערבבים היטב את הבלילה ויוצקים באמצעות מצקת לתבנית הפיירקס (חשוב לפני כל פעם שמעבירים את הבלילה לתבנית לערבב היטב כפי שמוצג בסרטון על מנת למנוע מצב שמעבירים רק את הנוזלים ללא קמח החומוס).
7. אופים עד שהקליאנטה מזהיב (בערך שעה ורבע אבל משתנה מתנור לתנור.
מוציאים מהתנור נותנים להתקרר ולהתייצב מגישים בתוך לחם עם אריסה או שניתן להגיש בצלחת עם קישוט של כמון וצילי גרוס. ניתן לחתוך לחתיכות ואז לטגן משני הצדדים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: