קציצות בקר ברוטב עגבניות – מתכון מנצח

קציצות בקר ברוטב עגבניות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון מנצח של קציצות בקר ברוטב עגבניות.

אז מה בעצם צריך בשביל להכין קציצות בקר ברוטב עגבניות?

  • 500 גר בשר בקר טחון
  • 3 כפות פירורי לחם
  • חופן כוסברה
  • חופן פטרוזיליה
  • 1 בצל גדול מגורד בפומפיה-לסחוט נוזלים
  • 1 תפו"א מגורד בפומפיה-לסחוט נוזלים
  • 3 שיני שום כתושות
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • רבע כפית ראס אל חנות
  • כפית כורכום
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית כמון
  • רבע כפית קינמון.
  • לערבב את הכל היטב ולהכניס למקרר לשעה לספיגת טעמים
  • מצרכים לרוטב
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 3 כפות שמן
  • 3 שיניי שום כתושות
  • 4 עגבניות מגורדות
  • 2 כפות של רסק עגבניות
  • חצי כף סוכר
  • חצי כפית שטוחה מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • כף מרק עוף
  • כפית פפריקה מתוקה
  • רבע כפית כורכום
  • חצי כפית כוסברה יבשה
  • בערך 2 כוסות מים רותחים
  • *** אפשר גם להוסיף סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות ולהוסיף לתבשיל לאחר שהקציצות התגבשו ולהטמיע אותם ברוטב תוך נענוע של הסיר, לכסות ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות לצמצום הנוזלים ולקבלת רוטב סמיך.

אופן הכנה:

  1. לטגן את הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה,מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
  2. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת רסק העגבניות ומערבבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב ומבשלים כדקה לפתיחת טעמים,לאחר שכל התבלינים התאחדו מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה .
  3. בינתיים יוצרים קציצות עגולות עם ידיים משומנות טיפה ומכניסים לסיר. מנמיכים את האש ומבשלים בערך חצי שעה 40 דקות עד לצמצום הרוטב , מתקבל רוטב עגבניות ריבתי טעים במיוחד.
  4. אפשר גם להוסיף סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות ולהוסיף לתבשיל לאחר שהקציצות התגבשו ולהטמיע אותם ברוטב תוך נענוע של הסיר,לכסות ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות לצמצום הנוזלים ולקבלת רוטב סמיך.
  5. 7אפשר לפזר תבלין של כוסברה יבשה מעל.

מתכון נוסף של קציצות בקר ברוטב עגבניות של חן במטבח:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *