דרגו את המתכון

קציצות בשר ברוטב עגבניות של חיים כהן: המתכון שהולך לכבוש את הבית שלכם!

דמיינו רגע סיר עמוק, מבעבע בעדינות על הגז, וריח משגע של קציצות בשר עסיסיות הטובלות ברוטב עגבניות עשיר וכפרי. בדיוק ככה נראית ארוחה משפחתית מושלמת, וזו ההזדמנות שלכם לשלוף את המתכון המנצח של השף חיים כהן – קציצות רכות, נימוחות ופשוט אי אפשר לא לעמוד בפניהן. הן קלילות להכנה, מרשימות בטעמן ונפלאות לארוחה משפחתית מפנקת שכל הבית יאהב.

מידע בסיסי על המתכון

המצרכים לקציצות

המצרכים לרוטב עגבניות עשיר

אופן ההכנה של קציצות בשר ברוטב עגבניות

הכנת הקציצות:

  1. בקערה גדולה ערבבו היטב את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הפטרוזיליה, הביצה ופירורי הלחם.
  2. הוסיפו את התבלינים (מלח, פלפל שחור ופפריקה) וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת נראית מעט לחה מדי, תוכלו להוסיף עוד מעט פירורי לחם.
  3. צרו מהתערובת כדורים קטנים-בינוניים והניחו בצד.

הכנת הרוטב:

  1. חממו סיר רחב עם שמן זית וטגנו את הבצל והשום עד הזהבה קלה וארומה נפלאה.
  2. הוסיפו את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, ערבבו היטב ותנו לתערובת להתבשל כ-5 דקות, כך שתתרכך ותוציא את הטעמים הטובים שלה.
  3. תבלו במלח, פלפל וסוכר, ערבבו היטב והוסיפו מים רותחים. תנו לרוטב לבעבע בעדינות כ-5 דקות נוספות.

בישול הקציצות ברוטב:

  1. הכניסו בעדינות את קציצות הבשר אל תוך הרוטב החם, וודאו שהרוטב מכסה חלקית את הקציצות (אפשר להוסיף עוד מעט מים רותחים אם צריך).
  2. בשלו את הקציצות עם מכסה סגור למחצה על אש נמוכה במשך כ-30 דקות. אל דאגה, הקציצות יצאו סופר רכות ועסיסיות!
  3. לפני ההגשה פזרו עלי בזיליקום טריים, היוסיפו צבע, טעם וניחוח מושלם!

טיפים להצלחה בטוחה

איך להגיש את הקציצות?

קציצות הבשר של חיים כהן מושלמות לצד אורז לבן או קוסקוס אוורירי. ניתן להוסיף סלט ירקות טרי וקצת לחם פריך לניגוב הרוטב (הרי איך אפשר שלא?), והנה הכנתם ארוחה מושלמת שכל המשפחה תעריץ אתכם בגללה!

וריאציות ושדרוגים למתכון

אז למה אתם מחכים? קדימה, זה הזמן להיכנס למטבח שלכם ולהכין את הקציצות המושלמות האלה! אל תשכחו לשתף אותנו בתגובות איך יצא ואיך המשפחה שלכם הגיבה 😊 בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות