דרגו את המתכון
קציצות בשר טחון ברוטב של תומר תומס
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לקציצות בשר טחון ברוטב,קציצות אווריריות במיוחד.
מצרכים:
500 גרם בשר טחון (לבקש מהקצב בשר טחון בלי הרבה שומן)
כוס חד פעמית לשתיה קרה של קמח חומוס
1 ק"ג בצל קלוף
1 גזר מקולף
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
2 ענפי סלרי
פלפל שחור
1 כף תבלין חוויאג'
1 כף מרק עוף
מלח
מתכונים נוספים:
צלי בשר
קציצות מרוקאיות
קציצות בשר עם תפוחי אדמה
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון:
אופן הכנה:
- לוקחים חצי מכמות הבצל וקוצצים לצורת ירח כפי שהוצג בסרטון.
- בסיר שטוח שמים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל שקצצנו עד למצב שקוף.
- במעבד מזון שמים את הבצל שנשאר,חצי מכמות הפטרוזיליה וחצי מכמות הכוסברה וקוצצים דק במעבד המזון.
- את הגזר חותכים לפרוסות דקות בצורה אלכסונית ומוסיפים לטיגון עם הבצל שחתכנו לצורת ירח בסיר השטוח.
- בקערה שמים את הבשר טחון,מוסיפים את קמח החומוס,חצי כפית פלפל שחור,מלח ואת הירק והבצל שקצצנו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה,מכסים ומכניסים למקרר.
- מוסיפים לסיר בו אנו מטגנים את הבצל והגזר,כף של חוויאג'.
- קוצצים גס את הפטרוזיליה והכוסברה שנשארו ואת ענפי הסלרי ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים מים לסיר בגובה 3/4 מגובה הקציצות(תמיד אפשר להוסיף מים לאחר ששמנו את הקציצות בסיר) וכף מרק עוף,מלח (לא לשים יותר הרבה מאחר והמרק עוף מוסיף מליחות)ופלפל שחור. ומבשלים כ-20 דקות עד שהגזר מתרכך
- בידיים מושמנות קלות,יוצרים קציצות מתערובת הבשר טחון שהכנו ושמים בסיר ומבשלים למשך 25 דקות ומגישים.