קציצות בשר טחון ברוטב של תומר תומס

קציצות בשר טחון ברוטב תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף  אותנו במתכון שלו לקציצות בשר טחון ברוטב,קציצות אווריריות במיוחד.

מצרכים:

500 גרם בשר טחון (לבקש מהקצב בשר טחון בלי הרבה שומן)
כוס חד פעמית לשתיה קרה של קמח חומוס
1 ק"ג בצל קלוף
1 כזר מקולף
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
2 ענפי סלרי
פלפל שחור
1 כף תבלין חוויאג'
1 כף מרק עוף
מלח


אופן הכנה:

  1. לוקחים חצי מכמות הבצל וקוצצים לצורת ירח כפי שהוצג בסרטון.
  2. בסיר שטוח שמים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל שקצצנו עד למצב שקוף.
  3. במעבד מזון שמים את הבצל שנשאר,חצי מכמות הפטרוזיליה וחצי מכמות הכוסברה וקוצצים דק במעבד המזון.
  4. את הגזר חותכים לפרוסות דקות בצורה אלכסונית ומוסיפים לטיגון עם הבצל שחתכנו לצורת ירח בסיר השטוח.
  5. בקערה שמים את הבשר טחון,מוסיפים את קמח החומוס,חצי כפית פלפל שחור,מלח ואת הירק והבצל שקצצנו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה,מכסים ומכניסים למקרר.
  6. מוסיפים לסיר בו טנו מטגנים את הבצל והגזר,כף של חוויאג'.
  7. קוצצים גס את הפטרוזיליה והכוסברה שנשארו ואת ענפי הסלרי ומוסיפים לסיר.
  8. מוסיפים מים לסיר בגובה 3/4 מגובה הקציצות(תמיד אפשר להוסיף מים לאחר ששמנו את הקציצות בסיר) וכף מרק עוף,מלח (לא לשים יותר הרבה מאחר והמרק עוף מוסיף מליחות)ופלפל שחור. ומבשלים כ-20 דקות עד שהגזר מתרכך
  9. בידיים מושמנות קלות,יוצרים קציצות מתערובת הבשר טחון שהכנו ושמים בסיר ומבשלים למשך 25 דקות ומגישים.

מתכונים נוספים:

צלי בשר
קציצות מרוקאיות
קציצות בשר עם תפוחי אדמה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: