חיפוש

קציצות בשר עם גרגירי חומוס

קציצות בשר עם גרגירי חומוס
קציצות בשר עם גרגירי חומוס מתכון של אילנית בניזרי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קציצות בשר עם גרגירי חומוס

המתכון באדיבות : אילנית בניזרי

מצרכים להכנת קציצות בשר עם גרגירי חומוס:
לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
חופן פטרוזליה קצוצה
בצל מגורד
גבעול כרפס קצוץ דק
2 כפות שמן
עלי סלרי קצוצים
ביצה
מלח
3 כפות פירורי לחם
ראס אל חנות(בהרט מרוקאי)
פלפל שחור
בהרט טריפוליטאי(תבלין למפרום)

ביצה טרופה בצלחת
חצי כוס קמח מנופה
כפית רסק עגבניות
מעט מלח
3 כפות מים

לרוטב:
3 שיני שום מגורדות
כף שטוחה כורכום
רבע כוס שמן
כף גדושה פפריקה מתוקה
כוס וחצי מים רותחים עם אבקת מרק עוף.
חצי שקית חומוס גרגירים של חברת סנפרוסט או כל חברה אחרת.
כפית כמון
חופן כוסברה קצוצה
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
1. לערבב את חומרי הקציצה לתערובת אחידה,לכסות ולהכניס לשעה במקרר.
2. בצלחת עמוקה, מערבבים את הביצה,מלח,רסק עגבניות,מים עד לקבלת תערובת אחידה. בצלחת נפרדת עמוקה, שמים את הקמח.
3. מחממים שמן במחבת (חצי עמוק), בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות ומועכים טיפה עם היד,טובלים בקערת הקמח ואז טובלים בקערת הביצה, ומטגנים היטב עד להשחמה מ-2 הצדדים,כאשר מוכן, מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
4. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים את השמן ואת שיני השום ומחממים עד לרתיחה של השמן,מוסיפים את הכורכום,פפריקה מתוקה,חומוס גרגירים,מים רותחים עם מרק עוף,כמון,פלפל שחור גרוס,וכוסברה קצוצה ומביאים לרתיחה, כאשר הרוטב מבעבע , מכניסים את הקציצות אל תוך הרוטב ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.

מתכון נוסף לקציצות בשר מרוקאי:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות