תפריט סגור

קציצות דגים מרוקאיות עם זיתים

קציצות דגים מרוקאי

ליאת שפיצר משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות דגים מרוקאיות עם זיתים.

  • 8 יחידות פילה מושט
  • חצי צרור כוסברה
  • 5 שיני שום
  • חצי גרידת לימון
  • חצי כפית מלח
  • ירקות לרוטב
  • 4 עגבניות
  • 3 פלפל ירוק חריף
  • 4-5 פלפל אדום יבש
  • 15 שיני שום
  • 1 לימון
  • 1 צרור כוסברה
  • 7 פלפל אדום יבש חריף – נקרא גם סודנייה
  • 2 קופסאות זיתים ירוקים מגולענים
  • תיבול הרוטב
  • 2 כפות אריסה אדומה
  • חצי כפית פפריקה אדומה
  • חצי כפית מלח
  • כפית כורכום
  • רבע כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה


  • *אני השתמשתי בפילה מושט, אבל ניתן להשתמש בכל סוג דג שרוצים כל עוד הוא ללא עצמות וקוצים*
  • מכניסים את פרוסות הדג, הכוסברה, שום, גרידת לימון ומלח למעבד מזון וטוחנים עד למרקם של עיסה אחידה.
  • שוטפים את הזיתים ומרתיחים למשך 7-8 דקות עד שיתרככו מעט , כדי שתצא מהם המרירות. בסיר אחר מתחילים להכין את הרוטב – חותכים את העגבניות ל"שמונה" , את הפלפלים החריפים לרצועות עבות, את הלימון קוצצים. את שיני השום והפלפל האדום היבש משאירים שלמים – מטגנים הכל בסיר עם 2 כפות שמן בערך 5 דקות. להוציא את הזיתים מהסיר השני, לשטוף ולהוסיף לסיר עם כל הירקות. לאחר כ-2 דקות לתבל את הרוטב – רבע כוס שמן, כפית כורכום, חצי כפית פפריקה אדומה, 2 כפות אריסה, חצי כפית מלח ולערבב הכל. בשלב הזה להוסיף 1.5 כוסות מים רותחים לסיר – רק עד שמכסה את הירקות, לתת לרוטב לבעבע ולערבב מדי פעם.
  • כשהרוטב מבעבע לקחת את העיסה של הדגים ולהכין מהם קציצות בגודל כדור פינג-פונג קטן – הן יתנפחו מעט בבישול. לסדר יפה את הקציצות בסיר, ולנער את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות – לא לגעת עם כף כי הן יתפרקו. לתת כ-15-20 דקות בישול , ולכבות את האש.
  • להגיש ולאכול חם , מושלם לצד חלה של שבת 🙂 בתאבון :).

סרטון עם מתכון נוסף של קציצות דגם מרוקאי:

Posted in דגים

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!