קציצות דגים מרוקאיות עם זיתים

קציצות דגים מרוקאי
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

ליאת שפיצר משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות דגים מרוקאיות עם זיתים.

  • 8 יחידות פילה מושט
  • חצי צרור כוסברה
  • 5 שיני שום
  • חצי גרידת לימון
  • חצי כפית מלח
  • ירקות לרוטב
  • 4 עגבניות
  • 3 פלפל ירוק חריף
  • 4-5 פלפל אדום יבש
  • 15 שיני שום
  • 1 לימון
  • 1 צרור כוסברה
  • 7 פלפל אדום יבש חריף – נקרא גם סודנייה
  • 2 קופסאות זיתים ירוקים מגולענים
  • תיבול הרוטב
  • 2 כפות אריסה אדומה
  • חצי כפית פפריקה אדומה
  • חצי כפית מלח
  • כפית כורכום
  • רבע כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • *אני השתמשתי בפילה מושט, אבל ניתן להשתמש בכל סוג דג שרוצים כל עוד הוא ללא עצמות וקוצים*
  • מכניסים את פרוסות הדג, הכוסברה, שום, גרידת לימון ומלח למעבד מזון וטוחנים עד למרקם של עיסה אחידה.
  • שוטפים את הזיתים ומרתיחים למשך 7-8 דקות עד שיתרככו מעט , כדי שתצא מהם המרירות. בסיר אחר מתחילים להכין את הרוטב – חותכים את העגבניות ל"שמונה" , את הפלפלים החריפים לרצועות עבות, את הלימון קוצצים. את שיני השום והפלפל האדום היבש משאירים שלמים – מטגנים הכל בסיר עם 2 כפות שמן בערך 5 דקות. להוציא את הזיתים מהסיר השני, לשטוף ולהוסיף לסיר עם כל הירקות. לאחר כ-2 דקות לתבל את הרוטב – רבע כוס שמן, כפית כורכום, חצי כפית פפריקה אדומה, 2 כפות אריסה, חצי כפית מלח ולערבב הכל. בשלב הזה להוסיף 1.5 כוסות מים רותחים לסיר – רק עד שמכסה את הירקות, לתת לרוטב לבעבע ולערבב מדי פעם.
  • כשהרוטב מבעבע לקחת את העיסה של הדגים ולהכין מהם קציצות בגודל כדור פינג-פונג קטן – הן יתנפחו מעט בבישול. לסדר יפה את הקציצות בסיר, ולנער את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות – לא לגעת עם כף כי הן יתפרקו. לתת כ-15-20 דקות בישול , ולכבות את האש.
  • להגיש ולאכול חם , מושלם לצד חלה של שבת 🙂 בתאבון :).

סרטון עם מתכון נוסף של קציצות דגם מרוקאי:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: