תפריט סגור

קציצות חזה עוף ברוטב ריבת בצל

קציצות עוף בריבת בצל

מיקסר MK 37 נורמנדה
מבצע מטורף לחברי "פסיפלורה מתכונים"
מיקסר בנפח 5 ליטר 1000W של חברת "NORMANDE"
כולל שליח עד הבית חינם במחיר של 350 ש"ח בלבד כולל שנה אחריות!!!
המבצע ל-24 שעות והמלאי מוגבל ל-30 יחידות בלבד.
להזמנות לחצו כאן
או חייגו עכשיו 052-7876868

אילנית בניזרי משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות עוף ברוטב ריבת בצל

מצרכים:

לקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
בצל מגורד
1 תפוח אדמה מבושל (למעוך לפירה ולקרר)
כפית ראס אל חנות
2 כפות שמן
חופן כוסברה קצוצה
1 ביצה
2 כפות סודה מבקבוק
2 כפות פירורי לחם או קמח מצה (רצוי להשתמש בלחם לבן)
כפית פפריקה
פלפל שחור
מלח

לרוטב ריבת בצל:
רבע כוס שמן
10 בצלצלי שאלוט חתוך לרצועות או במקום 3 בצל סגול חתוך לרצועות
כף סילאן
רבע כפית קינמון
כפית כורכום
2 כוסות מים רותחים
כפית תבלין צ'ילי גרוס או שניתן להחליף בפפריקה
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית אבקת מרק עוף


אופן הכנה:

1. מערבבים את כל החומרים של הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה ומניחים בצד.
2. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן או מחבת רגילה,יוצרים קציצות עם ידיים משומנות ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד.
3. בסיר רחב ושטוח (סוטאז) נשים מעט שמן,נחמם ונזהיב את הבצל הסגול,וכאשר מזהיב נוסיף את הסילאן ,נערבב למשך דקה עד למצב של קירמול.
4. מוסיפים לבצל את כורכום,נערבב דקה ואז מוסיפים את המים ושאר התבלינים ונביא לרתיחה.
5. ברגע שיש רתיחה נוסיף את הקציצות לרוטב,ננמיך את האש ונבשל למשך 35 דקות,מדיי פעם יש לנענע את הסיר ולהרטיב את הקציצות.
6. לאחר 35 דקות מסירים מהאש ומגישים.

את הקציצות ניתן לטגן בשמן עמוק עד להזהבה ולהגיש ללא רוטב

קרדיט תמונה: שני כהן נבי

Posted in עוף

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!