דרגו את המתכון
דניאל גודון מסיקה משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות טוניסאיות מושלמות.
- 750 גרם בשר טחון
- 8 פרוסות לחם יבש
- בצל וחצי
- פטרוזיליה
- כוסברה
- 6 שיני שום
- 2 כפות של אריסה
- 2 ביצים
- קצת קמח
- מלח
- פלפל
- פפריקה אדומה
- קינמון
- ורדים( אני לא שמה אבל המקורי זה עם ורדים יבשים)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 או 3 תפוח אדמה
אופן ההכנה
- להשרות את הלחם במים 30 דקות.
- לקצוץ את הבצל, השום והכוסברה.
- לערבב את אריסה עם קצת מים.
- מכנסים את הבשר לקערה, מוסיפים את כל המצרכים חוץ מ התפוח אדמה,ורק כף אחד של רסק עגבניות..
- בצלחת מערבבים את הביצים ובצלחת שנייה שמים קמח.
- מחממים שמן במחבת.
- מקלפים את התפוח אדמה, עושים רצועות.
- לוקחים את התערובת, מגלגלים לאליפסות, עוטפים את הקציצה עם הרצועה של התפוח אדמה, מגלגלים בקמח ואחר כך בביצה.
- מטגנים 10 -15 דקות כל צד.
- כאשר כל הקציצות מטוגנות, לוקחים סיר גדול, שמים בו שמן, כף רסק עגבניות, פפריקה אדומה ומים.
- מכסים ומבשלים שעה וחצי.
סרטון עם מתכון לכעבורות: