מצרכים
17-21 י'ח
1/2 ק"ג פילה עוף לקוביות
1 בצל לבן מגורד סחוט
2 כרישות גדולות
2 שיני שום ישראלי כתושות
2 תפו"א לבנים מגורדים סחוטים
1/4 כפית כמון טחון
2 ביצים L/M
מלח ופלפל שחור גרוס
הערה: נא לקרוא את אופן ההכנה לגבי הפילה עוף
קציצות עוף בלי פחמימות ובלי גלוטן
מתכונים נוספים
מתכון לעוגת בננה לחה וטעימה לפסח
עוגת גבינה לפסח קלה להכנה
לחמניות פסח רכות וטעימות – פריכות מבחוץ ורכות מבפנים
אופן ההכנה
1. אני חותכת גס את הכרישות שוטפת אותם היטב ומעבירה לבישול לריכוך מלא, אני מבשלת במים רותחים עד שהכרישות מוכנות לאכילה. אני מסננת את המים ונותנת להן להתקרר מעט, לפני שאני מתחילה לטגן.
2. בקערה בינונית אני שמה את כל מרכיבי הקציצות, אני קניתי פילה עוף שמוכן להיות לשניצלונים ביקשתי מהקצב כך לחתוך ולאחר מכן חתכתי בבית לקוביות בינוניות. הוספתי את התפו"א והבצל המגורדים שסחטתי היטב שיהיו ללא הנוזלים, שום כתוש, ביצים והתבלינים. לערבב היטב לאיחוד מלא, עד שכל הטעמים מתמזגים.
3. במחבת בינונית אני מוסיפה שמן לא עמוק מידי כמובן, כאשר השמן התחמם אני יוצרת קציצות בידיים (אני משתמשת בכפפות תמיד) ומניחה בעדינות נותנת השחמה מכל הצד ומעבירה למסננת/צלחת עם נייר סופג לספיגת השמן.
מתכון של מוריה