קציצות עוף עם כרובית של תומר תומס

קציצות עוף וכרובית תומר תומס
קציצות עוף וכרובית מושלמות של תומר תומס

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לקציצות עוף עם כרובית

מצרכים:

לקציצות:
500 גרם חזה עוף טחון
1 בצל קצוץ
500 גרם כרובית מפורקת וקצוצה גס (שטופה ומושרית במים עם מלח להסרת מזיקים)
מעט פלפל שחור
מעט מלח

לרוטב:
2 כפות שמן
5 שיני שום חתוכות לפרוסות.
1 עגבניה מגורדת
כף שטוחה של כורכום
2.5 כוסות מים
רבע צרור כוסברה
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור

לציפוי הקציצות:
2 ביצים
כפית של פפריקה
רבע כוס מים

קמח

אופן הכנה:

1. בקערה שמים את החזה עוף,בצל ,כרובית קצוצה,פלפל שחור ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.
2. שמים נייר כסף ומעליו נייר אפיה ומעל שמים חצי מתערובת הקציצות ויוצרים מעין נקניק וסוכרים בצורת סוכריה,כפי שמוצג בסרטון,חוזרים על הפעולה עם החצי השני של התערובת (חשוב להדק את זה טוב טוב)
3. מרתיחים מים בסיר רחב ואשר המים רותחים שמים את הנקניקים שהכנו בתוך הסיר עם המים הרותחים ומבשלים למשך 20 דקות יש צורך לסובב את הנקניקים מדי כמה דקות על מנת שהנקניקים יתבשלו היטב.
4. לאחר 20 דקות,מוציאים את הנקניקים מהמים ושמים במקרר.
5. מתחילים בהכנת הרוטב,שמים בסיר את השמן,מוסיפים את פרוסות שיני השום ומטגנים עד להזהבה (יש להמנע משריפת השום).
6. מוסיפים לסיר את העגבניה המגורדת, כורכום ומערבבים במשך 2 דקות ומוסיפים את המים ומערבבים
7. מוסיפים לסיר את הכוסברה,מלח,פלפל שחור,מערבבים ומבשלים למשך רבע שעה.
8. לאחר שהנקניקים התקררו,חותכים לפרוסות בעובי של בערך סנטימטר וחצי (כפי שמוצג בסרטון).
9. מערבבים את כל החומרים של ציפוי הקציצה (ביצים,מים פפריקה) לבלילה אחידה ללא גושים.
10. טובלים כל קציצה בקמח ואז טובלים בבלילת הביצים ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה משני הצדדים ומוציאים למגש/צלחת עם נייר סופג..
11. שמים את הקציצות בתוך הרוטב.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון:

מתכונים נוספים:

מטבוחה חצילים / עוגת תפוזים בחושה /עוגיות ביסקוטי מושלמות / מרק סולת / קוגל תפוחי אדמה / שקשוקה בורגר
מתכון זה הינו חלק מאוסף : מתכוני עוף

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: