קרמבו ביתי הכי מנחם לחורף
שרית יצחקי משתפת אותנו במתכון לקרמבו ביתי טעים ומנחם בתקופת החורף
מצרכים:
לעוגיות:
1 חבילה עוגיות אוראו דקות (אפשר גם את העבות)
למרנג:
100 גרם חלבון ביצה
170 גרם סוכר
לציפוי:
200 גרם שוקולד (לבן/חלב/מריר)
מעט שמן
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת קרמבו מדהימה
קרמבו ביתי מושלם מתכון
עוגת קרמבו לפסח של דודו בן שמחון
מתכון נוסף:
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר שמים 100 גרם חלבון ביצה עם 170 גרם סוכר, ומעמידים את קערת המיקסר עם בן מארי – למלא רבע סיר קטן במים ולהרתיח על הגל-להבה נמוכה, וכשהמים מגיעים לרתיחה מעמידים את קערת המיקסר עליה כדי שהאדים בסיר יחממו את תחתית קערת המיקסר ויבצען פעולת בישול איטית.
2. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3. מפעילים את המיקסר עם עוצמה גבוהה למשך 8 דקות רצופות עד לקבלת קצף יציב.
4. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר עגול גדול.
5. מזלפים את המרנג על בסיס העוגיות. מכניסים להקפאה של לפחות 20 דקות.
6. כעת ממיסים את השוקולד ומערבבים עם מעט שמן, וטובלים את הקרמבו הקפוא עד שהשוקולד מפסיק לנזול.
7. אפשר גם לפזר סוכריות / פירורי אוראו / פצפוצי שוקולד / אגוזי ברס