דרגו את המתכון

קרפ צרפתי: פינוק מתוק וקליל

קרפ צרפתי, או בשמו הצרפתי "Crêpe", הוא מאפה דק ועדין, אהוב בכל רחבי העולם. קל להכנה, טעים להפליא ומתאים לכל אירוע, בין אם לארוחת בוקר מפנקת, קינוח מתוק או נשנוש קליל. מתכון זה יספק לכם את כל מה שאתם צריכים כדי להכין קרפ צרפתי מושלם בבית, עם טיפים, וריאציות ושיפורים שיהפכו אתכם לאמני קרפ אמיתיים!

מקור המתכון:

מקורם של הקרפים אינו ידוע בוודאות, אך יש הסבורים שהם הומצאו עוד ברומא העתיקה. עם זאת, הם הפכו לחלק בלתי נפרד מהתרבות הצרפתית ומהווים סמל קולינרי אהוב.

מרכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו יחד את הקמח, הביצים, החלב, המים, המלח והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  2. הוסיפו את החמאה המומסת וערבבו שוב.
  3. תנו לתערובת לנוח במקרר למשך 30 דקות.
  4. חממו מחבת טפלון גדולה על אש בינונית.
  5. משחו מעט שמן על המחבת.
  6. שפכו כ-1/4 כוס מהבלילה למחבת וטילו אותה בתנועות מעגליות כך שהבלילה תתפשט באופן אחיד ותיצור שכבה דקה.
  7. טגנו את הקרפ עד שהשוליים מתחילים להתייבש, כ-1-2 דקות.
  8. בעזרת מרית, הפכו את הקרפ וטגנו עוד כ-1 דקה.
  9. העבירו את הקרפ לצלחת.
  10. חזרו על השלבים 5-9 עם שאר הבלילה.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: כ-30 דקות

הצעות הגשה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות