דרגו את המתכון

רוטב אלף האיים מתכון מנצח

רוטב אלף האיים הוא רוטב פופולרי שמתאים לסלטים, כריכים, צ'יפס, נתחי בשר ועוד. הוא עשוי ממיונז, קטשופ, חרדל, חומץ או מיץ לימון, מלח ופלפל. הרוטב בעל טעם מתוק-חמצמץ-חריף, והוא יכול לשדרג כל מנה.

מקור המתכון

מקורו של רוטב אלף האיים אינו ידוע בוודאות, אך ישנן מספר סברות. אחת הסברות היא שהרוטב הומצא במסעדה בשם "אלף האיים" בעיר ניו יורק בשנות ה-20 של המאה ה-20. סברה אחרת היא שהרוטב הומצא על ידי חברה אמריקאית בשם "קאלווין טול" בשנות ה-30 של המאה ה-20.

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

הוראות הכנה:

  1. בקערה קטנה, מערבבים היטב את כל המרכיבים.
  2. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

טיפים

וריאציות ושיפורים

דרגת קושי

זמן הכנה נדרש

הצעות הגשה

מניע לפעולה

רוטב אלף האיים הוא רוטב פשוט להכנה וטעים להפליא. הוא יכול לשדרג כל מנה ולהפוך אותה למעניינת יותר. אז למה אתם מחכים? הכינו את המתכון עוד היום!

יתרונות תזונתיים

רוטב אלף האיים עשיר בחלבון, שומן ופחמימות. הוא מכיל גם כמות קטנה של ויטמינים ומינרלים.

החלבון ברוטב מגיע ממיונז, שהוא עשוי מביצים. השומן ברוטב מגיע ממיונז, קטשופ וחרדל. הפחמימות ברוטב מגיעות ממיונז וקטשופ.

הרוטב מכיל גם כמות קטנה של ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין A, ויטמין C, ויטמין B12, סידן, ברזל וזרחן.

חשוב לציין שהרוטב מכיל גם כמות קטנה של סוכר ושומן רווי. לכן, מומלץ לצרוך אותו במתינות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות