Search

רצועות סויה מתכון: תענוג טבעוני

רצועות סויה מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

רצועות סויה, שמקורן במטבח האסייתי, הן אופציה רבתכליתית ומלאת טעם עבור אלה המחפשים אלטרנטיבה ללא בשר עמוסה בחלבון וחומרים מזינים. רצועות אלו עשויות מחלבון סויה, מקור צמחי המחקה את המרקם והטעם של בשר כשהוא מתובל ומבושל כראוי. בין אם אתם טבעונים, צמחונים, או פשוט מחפשים להפחית את צריכת הבשר שלכם, המתכון הזה מציע פתרון טעים שהוא גם משביע וגם מזין.

 

רשימת רכיבים:

 200 גרם רצועות חלבון סויה

 2 כפות רוטב סויה

 1 כף שמן זית

 1 כפית אבקת שום

 1 כפית אבקת בצל

 1/2 כפית פפריקה מעושנת

 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 1/4 כפית אבקת צ'ילי (לא חובה, לתוספת חום)

 מלח לטעימה

 פטרוזיליה טרייה או בצל ירוק לקישוט

 

שלבי הכנה:

  1. מתחילים בהחדרת לחות של רצועות חלבון הסויה לפי הוראות האריזה. זה בדרך כלל כולל השרייתם במים חמים למשך כ10-15 דקות עד שהם הופכים רכים וגמישים.
  2. לאחר התייבשות, מסננים את רצועות הסויה וסוחטים בעדינות את עודפי המים.
  3. מערבבים בקערת מיקסר את רוטב הסויה, שמן הזית, אבקת השום, אבקת הבצל, הפפריקה המעושנת, הפלפל השחור ואבקת הצ'ילי אם משתמשים. מערבבים היטב ליצירת מרינדה.
  4. מוסיפים למרינדה את רצועות הסויה המחודשות, מוודאים שהן מצופות באופן אחיד. מניחים להם להשרות לפחות 15-20 דקות לספיגת הטעמים.
  5. מחממים מראש מחבת טפלון או מחבת על אש בינונית. אתה יכול גם להשתמש במחבת גריל לטעם מעושן יותר.
  6. לאחר שהמחבת חמה, מוסיפים את רצועות הסויה הכבושות בשכבה אחת. מבשלים 57 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהם מזהיבים ופריכים בקצוות.
  7. מתבלים במלח לפי הטעם ומקשטים בפטרוזיליה טרייה או בצל ירוק לפני ההגשה.

 

יתרונות תזונתיים:

חלבון סויה הוא מקור מצוין לחלבון מהצומח, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור צמחונים וטבעונים. 

הוא גם עשיר בחומצות אמינו חיוניות, ברזל, סידן וסיבים, מקדם את בריאות הלב, בריאות העצם ורווחה כללית. 

בנוסף, חלבון סויה נקשר להפחתת הסיכון לסוגי סרטן מסוימים ולשיפור רמות הכולסטרול.

מנות:

מתכון זה מניב כ2 מנות, מה שהופך אותו מושלם לארוחה מהירה ומשביעה לשניים.

רמת קושי:

קַל. מתכון זה דורש כישורי בישול בסיסיים וזמן הכנה מינימלי, מה שהופך אותו מתאים למתחילים ולאנשים עסוקים.

חלופות מתכון:

לאוכלי הכשרות או הנמנעים מסויה, ניתן להחליף את רצועות חלבון הסויה ברצועות סייטן או טמפה. כל שעליך לעשות הוא להתאים את זמן הבישול והתבלינים לפי העדפתך.

טיפים לשיפור:

  •  בצעו ניסוי עם תבלינים שונים ומרינדות כדי להתאים אישית את הטעם של רצועות הסויה שלכם. נסו להוסיף ג'ינג'ר, שמן שומשום או סרירצ'ה לטוויסט בהשראת אסיה.
  •  לקבלת פריכות נוספת, יש לחורר את רצועות הסויה הכבושות בעמילן תירס או קמח לפני הבישול.
  •  הגישו את רצועות הסויה עם רוטב הטבילה האהוב עליכם או שלבו אותן במוקפצים, סלטים או עטיפות לארוחה טעימה ומזינה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות