תפריט סגור

שווארמה כרובית – תומר תומס

שווארמה כרובית

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לשווארמה כרובית

מצרכים:

1 ראש כרובית
1 כף מלח לבישול הכרובית
1 בצל גדול או 2 קטנים
מעט שמן זית
2 כפות תבלין שווארמה
כפית מלח לתבלון הבצל
כפית פלפל שחור
כוס חד פעמית של מים חמים

אופן הכנה:

1. שמים בסיר מים וכף מלח ומניחים בתוך הסיר את הכרובית שהגזע של הכרובית כלפי מטה, מבלשים עד לרתיחה ואז מבשלים 5 דקות נוספות.
2. חותכים את הבצל לחצי ואז חותכים לצורת ירח כפי שמוצג בסרטון.
3. מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את הבצל שפרסנו.
4. לאחר 5 דקות של בישול הכרובית (מזמן הרתיחה) שמים את הכרובית על רשת תנור שמעל הרשת יש נייר אפיה. ושופכים מעט שמן זית על הכרובית ומפזרים על כל הרובית את השמן זית.
5. מחממים תנור לחום של 200 מעלות מצב טורבו ואופים את הכרובית עד להשחמה מלאה.
6. לאחר שהבצל משחים, מוסיפים למחבת את תבלין השווארמה,כפית מלח וכפית פלפל שחור ומערבבים ונותנים כמה דקות להתבשל ואז מוסיפים כוס של מים חמים ומערבבים ונותנים לזה להתבשל 3-4 דקות ומכבים את האש.
7. לאחר שהכרובית השחימה בתנור,מוציאים את הכרובית ומפרקים אותה לפרחים לא קטנים.
8. מחממים את רוטב השווארמה שהכנו ושמים בתוכו את פרחי הכרובית ומקפיצים למשך 4-5 דקות,הרוטב צריך לצפות את כל הכרובית.
9. מסירים מהאש ומגישים בתוך פיתה או בתור תוספת.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת השווארמה כרובית:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!