היום, יש לנו מתכון שומט לסתות שיגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד משמח – זה השניצל עטוף החלה, יצירת מופת קולינרית המשלבת את הפריכות המוזהבת של השניצל עם הטוב הרך של החלה. התכוננו להתפוצצות טעמים שתגרום לכם לחזור למנה שניה (ואולי שלישית)!
מקורות והשראה:
מנת הפיוז'ן המענגת הזו שואבת השראה מהמטבח היהודי הלבבי, שבו שניצל וגם חלה תופסים מקום מיוחד על שולחן האוכל. שניצל, קציצה לחם ומטוגן, שורשים במסורות קולינריות אירופאיות, בעוד שהחלה, לחם קלוע רך ועשיר, הייתה עיקר במשקי בית יהודיים במשך מאות שנים. שילוב שני הסמלים הללו יוצר ארוחה שהיא לא פחות מאגדית.
רשימת רכיבים:
לשניצל:
- 4 חזה עוף ללא עצמות (כ-200 גרם כל אחד)
- 1 כוס קמח לכל מטרה
- 2 כוסות פירורי לחם
- 3 ביצים, טרופה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן צמחי לטיגון
לחלה:
- 1 1/2 כוסות מים חמימים
- 2 1/4 כפיות שמרים יבשים פעילים
- 4 1/2 כוסות קמח לכל מטרה
- 1/2 כוס סוכר
- 3 ביצים גדולות
- 1/4 כוס שמן צמחי
- 1 1/2 כפיות מלח
הוראות הכנה:
- מכינים את בצק החלה:
א. בקערה מערבבים מים חמים ושמרים. תן לזה לשבת כ-5 דקות עד שהוא מקבל קצף.
ב. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, ביצים, שמן צמחי ומלח.
ג. יוצקים את תערובת השמרים ולשים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
ד. מניחים לבצק לתפוח במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- עצבו את החלה:
א. מחלקים את הבצק לשני חלקים.
ב. מגלגלים כל חלק למלבן, בערך בגודל של חזה העוף שלך.
ג. מניחים חזה עוף על אחד המלבנים ועוטפים אותו בבצק, אוטמים את השוליים.
ד. חוזרים על הפעולה עם שאר חזה העוף והבצק.
- להכין את השניצל:
א. מקימים תחנת לחם עם שלוש קערות – אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופה ואחת עם פירורי לחם.
ב. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל.
ג. טובלים כל עוף עטוף בחלה בקמח, אחר כך בביצים ולבסוף בפירורי לחם, כדי להבטיח ציפוי אחיד.
- מטגנים את השניצל:
א. מחממים שמן צמחי במחבת על אש בינונית-גבוהה.
ב. מניחים בזהירות כל שניצל לחם לתוך השמן החם.
ג. מטגנים 4-5 דקות מכל צד, או עד להזהבה ומבושלת.
ד. מניחים את השניצלים על מגבת נייר לניקוז עודפי השמן.
- הגישו ותיהנו:
א. פורסים את השניצלים העטופים בחלה כדי לחשוף את השכבות המפוארות.
ב. מגישים חם וצפו במחמאות מתגלגלות!
טיפים לשדרוג מדהים:
- תהיו יצירתיים עם תבליני השניצל שלכם – הוסיפו קצת פפריקה, אבקת שום או עשבי תיבול יבשים לפירורי הלחם.
- מגישים עם תוספת של חרדל חריף או רוטב טבילה טעים לבעיטה נוספת.
- התנסו בצורות וגדלים שונים של חלה – שניצל עגול עטוף בחלה יכול לגנוב את ההצגה.
הנה לכם, אנשים! צלול לתוך ההרפתקה הזו של שניצל עטוף חלה ותתענג על התוצאות הפריכות, הזהובות והממש טעימות. בישול שמח!
יתרונות תזונתיים:
צמד הדינמיט הזה מכיל שפע של תזונה. העוף בשניצל מספק חיזוק חלבון, בעוד שהחלה מביאה פחמימות מורכבות לאנרגיה מתמשכת. תקבל גם מנה של חומרים מזינים חיוניים כמו ברזל, אבץ וויטמינים מקבוצת B. בנוסף, הקרום הפריך של השניצל מוסיף את המרקם שאי אפשר לעמוד בפניו, והופך כל ביס לסימפוניה של טעמים.
מנות וזמן:
המתכון הזה מניב 4 מנות דשנות – מושלם לארוחת ערב משפחתית או למפגש חגיגי. תכננו כשעתיים מההתחלה ועד הסוף, כולל זמן ההכנה והרגע המשמח שבו אתם חושפים את היצירה החומה-זהובה שלכם.
רמת קושי:
אל תפחדו, חברי למטבח! מתכון זה נופל בנוחות בטווח הבינוני. אם כבשת מיומנויות טיגון בסיסיות ויכולת להתמודד עם בצק מבלי להזיע, אתה מוכן ללכת. זה אתגר מהנה שמבטיח תמורה טעימה.
אלטרנטיבה לאוכלי כשרות:
לחברים הכשרים שלנו, אל דאגה!
- בחרו בעוף כשר.
- וודאו שפירורי הלחם והקמח שלכם נושאים את חותמת הכשרות.
- ניתן גם להחליף את החלב בחלה בחלופות שאינן חלביות כמו חלב סויה ומרגרינה.
טיפים לשלמות:
- דופק נכון: מרכך את חזה העוף באופן שווה לבישול אחיד ופנים עסיסי.
- שמן חם, שניצל שמח: מחממים את השמן לסביבות 180°C (356°F) לקסם השניצל הפריך הזה. בדוק עם פירור לחם – אם הוא רוחש, אתה זהוב.
- צמות חלה-שיק: תהיו יצירתיים עם צמות החלה שלכם! בין אם מדובר במארג תלת גדילי קלאסי או באריגה מורכבת של שישה גדילים, תן לאמן הפנימי שלך לזרוח.
אז, הנה לכם – הרפתקת השניצל בחלה מחכה! התכוננו להרשים את בלוטות הטעם שלכם ושלכם
אורחים עם השילוב המענג הזה. בישול שמח חברים!