דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לשניצל ברוטב מושלם.
מצרכים להכנת שניצל ברוטב:
1 ק"ג שניצלים ללא תבלון (חזה עוף שצופה בקמח ואח"כ טובלים בביצה ומטגנים עד להזהבה ללא תיבול)
חצי כוס שמן
1 ראש שום מקולף ומחולק לשיניים (כל שן חותכים לפרוסות)
כף שטוחה סוכר
חצי כפית פלפל שחור
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
כף שטוחה אבקת מרק עוף
מלח
1 בקבוק של עגבניות איטלקיות מרוסקות
חצי בקבוק מים (משתמשים בבקבוק של העגבניות המרוסקות)
פלפל חריף (לא חובה)
אופן הכנה:
- שמים את השמן בסיר ומוסיפים את העגבניות המרוסקות לסיר ומוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את שיני השום הפרוסות לסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית.
- מוסיפים לסיר את הפפריקה המתוקה והפלפל השחור ומערבבים וממשיכים בבישול.
- מוסיפים לסיר את אבקת מרק עוף והמלח ומבשלים למשך 10 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים את השניצלים המטוגנים לסיר ומבשלים למשך 10 דקות נוספות על אש נמוכה.
- מגישים מעל אורז.
סרטון המדגים את שלבי הכנת השניצל ברוטב: