תבשיל כבש מרוקאי (טאג'ין)

תבשיל כבש מרוקאי
תבשיל כבש מרוקאי מתכון קל ופשוט וטעים במיוחד

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תבשיל כבש מרוקאי (טאג'ין)

מצרכים לתבשיל כבש מרוקאי:
1 ק"ג כתף כבש קצוץ
מלח
פלפל
2 גמבות ללא גרעינים וחתוך לרצועות
1 בצל חתוך לרצועות
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת גינג'ר טחון
כף וחצי כמון
כף וחצי פפריקה אדומה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
1 כף אריסה
1/2 כוס צימוקים
400 גרם של קוביות עגבניות(בקופסת שימורים או טרי)
חצי ליטר ציר עוף (2.5 כוסות)
400 גרם גרגירי חומוס מבושלים מסוננים(קופסאת שימורים )

אופן הכנה:
1. במחבת על אש בינונית,מחממים את השמן ועושים סגירה לכתף כבש ( מוסיפים פלפל ומלח תוך כדי) לעשות את זה ב-2 חלקים( בכל פעם מטגנים חצי קילו כתף) כל חצי קילו מטגנים במשך 5 דקות או עד שמשחים,מורידים מהאש ושמים בצד.
2. מטגנים את הבצל ורצועות הגמבה במשך 4 דקות או שרצועות הגמבה מתרככות,מוסיפים את הפפריקה,כמון,כורכום והגינג'ר ומטגנים במשך דקה נוספת.
3. מוסיפים את האריסה ורסק העגבניות,מטגנים דקה נוספת ומוסיפים את הכבש למחבת.
4. מוסיפים את הצימוקים,קוביות עגבניות,ציר עוף וגרגירי חומוס,מביאים לרתיחה,מכסים ומבשלים במשך שעתיים או עד שהכבש רך,מוסיפים מלח,פלפל ומעט מיץ לימון טרי,מפזרים מעל כוסברה ומגישים.

מתכון נוסף לתבשיל כבש עם פול ירוק:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: