Search

מתכון לתבשיל עדשים ירוקות לבבי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לתבשיל עדשים ירוקות לבבי

תבשיל העדשים הירוקות הלבביות הזה הוא מנה בריאה שאורזת אגרוף של טעם ותזונה. מקורו מאזור הים התיכון, שבו העדשים הן מרכיב עיקרי, המתכון הזה עבר לדורותיו, מוקיר בזכות הפשטות והאיכויות המזינות שלו. עדשים ירוקות, מלאות חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים, הן מעצמה תזונתית, מה שהופך את התבשיל הזה לא רק לטעים אלא גם למועיל להפליא לבריאות שלך.

רכיבים:

  • 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות ומרוקנות
  • 4 כוסות מרק ירקות
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 עלה דפנה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט
  • שמן זית לבישול

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שמרק הירקות והעגבניות המשומרות יהיו בעלי כשרות. אתה יכול גם להתאים אישית את התבשיל הזה על ידי הוספת ירקות נוספים כמו פלפלים, תרד או קישואים. לגרסה לבבית יותר, אפשר לכלול קוביות תפוחי אדמה או בטטה. כדי לשפר את הטעם, אפשר להחליף עשבי תיבול יבשים בטריים, כמו רוזמרין או בזיליקום.

יתרונות תזונתיים:

  • עדשים ירוקות הן מקור מצוין לחלבון מהצומח, מה שהופך את התבשיל הזה למושלם עבור צמחונים וטבעונים. 
  • הם גם עשירים בסיבים, מסייעים לעיכול ומקדמים את בריאות המעיים. 
  • העדשים עמוסות בברזל, חומצה פולית ואשלגן, חיוניים להפקת אנרגיה ולרווחה כללית. 
  • בנוסף, הם דלים בשומן ובקלוריות, מה שהופך את התבשיל הזה לאופציה מזינה לניהול משקל ובריאות הלב.

 

כמות: מתכון זה מניב כ-4 מנות, מה שהופך אותו לאידיאלי לארוחת ערב משפחתית נעימה או הכנה לארוחה לשבוע.

זמן הכנה: ההכנה לתבשיל זה נמשכת כ-10 דקות, בעוד זמן הבישול הוא כ-40 דקות, מה שמביא את הסכום הכולל לכ-50 דקות.

רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני-קשה, המתכון הזה נופל תחת קל. זה דורש כישורי בישול בסיסיים ומרכיבים פשוטים, מה שהופך אותו לנגיש לטבחים מכל הרמות.

טיפים לבישול:

  • כדי לשפר את הטעם של התבשיל, מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי בשמן זית עד שהם מתקרמלים ומשחימים לפני הוספת העדשים והמרק. זה יעמיק את פרופיל הטעם של המנה. 
  • בנוסף, השריית העדשים לכמה שעות לפני הבישול יכולה לעזור להפחית את זמן הבישול ולשפר את העיכול. 
  • מגישים את התבשיל חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה וטפטוף שמן זית לתוספת טעם. תיהנו מהמנה המנחמת הזו עם לחם פריך או סלט בצד לארוחה משביעה.

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות