דרגו את המתכון
דניאל גודון מסיקה משתפת אותנו במתכון שלה לתפוחי אדמה ממולאים בבשר בתנור.
- 500 גרם בשר טחון
- 4 פרוסות לחם יבש
- 2 בצלים
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 1/4 צרור כוסברה
- סלסלה קטנה של פטריות טריות
- מלח
- פלפל
- פפריקה אדומה
- 6 שיני שום
- 1 כף של אריסה
- 2 כפות של רסק עגבניות
- 10 תפוחי אדמה גדולים
אופן ההכנה
- להשרות את הלחם במים כמה דקות .
- לסחוט את המים.
- לקצוץ בצל אחד, הפטרוזיליה השום והכוסברה.
- מכניסים את הבשר לקערה, מוסיפים את הירקות הקצוצים, את הלחם.
- מתבלים ומוסיפים את האריסה – מערבבים היטב .
- מקלפים את התפוח אדמה וחותכים אותם לשניים – מרוקנים את האמצע בעזרת כף.
- שוטפים את תפוחי אדמה ומסדרים אותם במגש – לוקחים את הבשר הטחון ומגלגלים לאליפסה ומכניסים לתוך התפוח אדמה.
- חותכים את הבצל השני ואת הפטריות לפרוסות דקות ומפזרים מסביב לתפוחי אדמה.
- מוסיפים מעל כוס וחצי מים ואת הרסק עגבניות, שוב שמים קצת מלח, פלפל ופפריקה אדומה.
- מכניסים לתנור על חום 200 מעלות למשך 50 דקות עד שעה ( לבדוק שהתפוח אדמה מבושל).
מתכון נוסף לתפוחי אדמה ממולאים בבשר ברוטב אדום: