דרגו את המתכון
דורית אלישע משתפת אותנו במתכון שלה לאורז עם גזר שקדים וצימוקים.
מצרכים:
- 2 כוסות אורז
- 3 גזרים מגורדים גס
- 1 בצל גדול קצוץ
- 100 גרם צימוקים גדולים
- 100 גרם חצאי שקדים מולבנים
- 5 כפות שמן
- מלח
- פלפל לבן
אופן הכנה:
- עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל לשקיפות להוסיף את הגזר המגורד לערבב ולטגן 2 דקות להוסיף את האורז לערבב לתבל מלח ופלפל ולהוסיף 3 כוסות מים רתוחים להנמיך להבה 15-20 דקות בישול לכבות את הגז להשאיר 10 דקות עם סיר מכוסה.
- להשרות את הצימוקים חצי שעה במי ברז ולסנן.
- במחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הצימוקים כ-2 דקות להניח בצד.
- לטגן את השקדים לצבע זהוב בהיר , להוסיף לאורז המבושל.
אורז עם גזר בטטה בצל ותבלינים של זקלין פדלון:
מצרכים:
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- חצי גמבה חתוכה לקוביות קטנות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כוס אורז
- 2 כפות אבקת מרק בצל
- 1 כף תבלין טוסקנה
- 1 כף תבלין פילדלפיה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף כורכום
- 1 כף דבש
- חופן כוסברה קצוצה
- 2 וחצי כוסות מים
אופן הכנה:
- מטגנים את הבצל עם הגמבה עד להזהבה .
- לאחר מכן מוסיפים את הגזר ובטטה דבש כוסברה ותבלינים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד להתרככות הירקות .
- מוסיפים את המים מביאים לרתיחה ומבשלים כ 20דקות על אש נמוכה.
אורז בסמטי צהוב מהיר עם גזר ובצל של ליהי קרויץ