אורז עם עגל מתכון מושלם
נטשה ויינר משתפת אותנו במתכון לאורז עם עגל מתכון מושלם
מצרכים:
1.5 בצלים פרוסים לקוביות
4 גזרים חתוכים לרצועת דקות
שמן זית לטיגון
300 גרם אורז בסמטי (1 כוס קפה גדולה)
1/2 ק"ג כתף עגל לבישול חתוך לקוביות בינוניות
2 ראשי שום שלמים
1/2 כפית כמון
1/2 כף סוכר
1/2 כף מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
אורז אחד אחד נדיר
כרוב ממולא אורז ובשר מתכון משגע
בצל ממולא בשר ואורז מתכון מעלף
חן במטבח משתפת אותנו במתכון נוסף לאורז:
אופן הכנה:
1. לטגן את הבצל עד שקיפות .
2. להוסיף את קוביות הכתף טלה ולהוסיף מים כך שייכסה כ 2-3 ס"מ מעל הבשק ולבשל על אש קטנה בינונית כשעה- שעה ורבע עד שרך..
3. כשהבשר מוכן יש להוסיך גזר, סוכר ותבלינים. לבשל ביחד עד ריכוך הגזר..
4. מוסיפים אורז בסמטי, על כל כוס אורז , 1 + 3/4 כוסות מים בעדיפות מים רותחים..
5. כשרותח להקטין ללהבה קטנה, לחורר בעזרת כף פלסטיק או עץ במספר מקומות ולערבב היטב, לבשל יחד עוד 15-20 דקות, תלוי בחברה של האורז. האור צריך להיות רך. לכבות להבה..
6. לפתוח , הוריד מהכיריים ולערבב כל 15 דקות מספר במשך 3-4 פעמיים על מנת שלא יהיה גושי.