חיפוש

איך להכין שווארמה במחבת בקלילות ועם טעמים פסיכיים

שווארמה במחבת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3/5 - למתכון דירוג של 15 חובבי בישול

הכנתם פעם שווארמה במחבת? שווארמה במחבת זו היא מנה טעימה בטירוף, וגם וקלילה במיוחד. כל מה שצריך זה מחבת אחת וכמה תבלינים טעימים כדי ליצור עוף רך ועסיסי שטעמו כאילו יצא ישר מאיסטנבול.

ניתן להתאים מתכון זה בקלות לצרכים תזונתיים שונים. עיין בסעיף "חלופות" למטה לקבלת טיפים להכנת גרסאות טבעוניות וללא גלוטן.

זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 20 דקות

איך מכינים שווארמה במחבת – המצרכים

מתכון זה דורש ירכי עוף ללא עצמות, אבל ניתן להשתמש גם בחזה עוף, רק שימו לב שחזה נוטה להתייבש ביתר קלות, אז התאימו את זמן הבישול בהתאם.

עבור העוף:

500 גרם ירכי עוף ללא עצמות, חתוכות לחתיכות של 2.5 ס"מ
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 כפית כמון טחון
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כוסברה
1/2 כפית אבקת שום
1/4 כפית קינמון טחון
מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

להגשה:

4 לחמי פיתות, מחוממים
1 בצל אדום, פרוס דק
1 כוס עגבניות קצוצות
1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (לא חובה)
1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
רוטב טחינה (קנייה או תוצרת בית)
רוטב צזיקי (קנייה בחנות או תוצרת בית)

חלופות:

טבעוני: החליפו את העוף בחומוס או בטופו. הכריעו את גרגירי החומוס או קוביות הטופו בתערובת התבלינים למשך 30 דקות לפחות לפני הבישול.
ללא גלוטן: השתמשו בפיתות ללא גלוטן או הגישו את השווארמה על מצע של חסה או אורז.
איך מכינים שווארמה במחבת – השלבים

עכשיו אחרי שהכנתם את כל המרכיבים שלכם, בואו נתחיל לבשל!

  1. בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, התבלינים, המלח והפלפל. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים לציפוי אחיד. הניחו לעוף להשרות לפחות 15 דקות, או עד 30 דקות לתוספת טעם.
  2. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את נתחי העוף בשכבה אחת ומבשלים 5-7 דקות לכל צד, או עד שהעוף מבושל ומזהיב.
  3. בזמן שהעוף מתבשל, מחממים את הפיתות במיקרוגל או בתנור.
  4. לאחר שהעוף מוכן, מנמיכים את האש לנמוכה ומוסיפים את הבצל האדום למחבת. מטגנים את הבצל במשך 3-4 דקות, או עד שהוא מתרכך ומתקרמל מעט.
  5. להרכבת השווארמה מורחים רוטב טחינה ורוטב צזיקי על פיתה מחוממת. מעל עוף, בצל, עגבניות, גבינת פטה (אם משתמשים), ופטרוזיליה טרייה.

עוד כמה פרטים לגבי מתכון זה…

יתרונות תזונתיים
שווארמה במחבת היא ארוחה גדושה בחלבונים שגם היא דלה יחסית בקלוריות ושומן. עוף הוא מקור טוב לחלבון רזה, בעוד שהתבלינים מציעים מגוון יתרונות בריאותיים. כמון הוכח כמסייע לעיכול, פפריקה עשירה בנוגדי חמצון, ושום יכול לסייע בחיזוק המערכת החיסונית.

תוספות ושדרוגים
הנה כמה רעיונות לתוספות ושדרוגים:

  • ירקות קלויים כמו פלפלים, קישואים או חצילים
  • ירקות כבושים לטעם חריף
  • עשבי תיבול טריים כמו כוסברה או נענע
  • רוטב חריף לבעיטה
  • סחיטה של מיץ לימון טרי כדי להאיר את הטעמים

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בחזה עוף במקום בירכיים?
כן, אפשר להשתמש בחזה עוף, אבל שימו לב לזמן הבישול. השדיים נוטים להתייבש בקלות רבה יותר מאשר הירכיים, אז מבשלים אותם לפרק זמן קצר יותר, בודקים את העשייה לאחר כ-15 דקות.

מה אם אין לי רוטב טחינה?
אתה יכול להחליף רוטב אחר לבחירתך, כגון חומוס, עמבה, סויה עם דבש או סילאן ועוד.

איך אני יכול להכין את המתכון הזה מבעוד מועד?
ניתן להשרות את העוף עד 24 שעות מראש. כל שעליך לעשות הוא לבשל את העוף לפי הוראות המתכון ולאחר מכן לאחסן אותו בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מחממים את העוף במחבת על אש בינונית עד שהוא מתחמם.

האם אפשר לצלות את העוף במקום לבשל אותו במחבת?
בהחלט! מחממים את הגריל לחום בינוני-גבוה וצולים את העוף במשך 5-7 דקות לכל צד, או עד

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות