מצרכים
*אסאדו במעשנה / בתנור עם בירה מעדן*
½2 ק"ג נתח אסאדו עם עצם
1 בקבוק בירה כהה אני השתמשתי בבירה קסטיל רובוס
¼ כוס שמן זית
¼ כוס דבש
גרדת לימון מחצי לימון
3 כפות מיץ לימון
עלי טימין מ- 5 גבעולים ללא הגבעול
1 כף חרדל דיז’ון
5 שיני שום כתושות
½-1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
מתכון לבאן אסאדו מפורק בסגנון אסייתי
מתכונים נוספים
בצלים ממולאים באסאדו טחון – חגיגה של טעמים וצבעים!
אסאדו בבישול ארוך: רוצים להתענג על בשר אבל באמת? זה מתכון חובה!
אסאדו בתנור מתכון של פעם בחיים
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.
2. שמים את נתח האסאדו בשקית שופכים פנימה את המרינדה וסוגרים היטב .
3. מנערים את השקית שכל הרוטב יגע בנתח .
4. מכניסים למקרר ל-3 שעות רצוי לילה שלם.
5. מידי פעם הופכים את השקית.
6. אחרי לילה שלם , מעבירים את הנתח עם מחצית מהרוטב לנייר אפיה עוטפים טוב טוב וסוגרים עם נייר כסף .
7. מכניסים למעשנה או לתנור שחומם מראש על 160° בין 4-8 שעות תלוי בגודל הנתח .
8. אחרי שעה וחצי מסירים כיסוי .
9. ומידי פעם מברישים במרינדה שהשארנו בצד הנתח מוכן שהבשר מתפרק בקלות .
מתכון של נועם זיגדון.