חיפוש

בגט צרפתי כמו במאפיה

בגט צרפתי כמו במאפיה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

בגט צרפתי כמו במאפיה

ענת אלישע ביטון משתפת אותנו במתכון לבגט צרפתי כמו במאפיות

מצרכים:
420 גרם קמח (3 כוסות – קמח פיצה / פוקאצ׳ה /00 / קמח לחם) 300 מ"ל מים (כוס וחצי)
¼ כפית שמרים יבשים
½ כף מלח
אופן ההכנה מופיע בהמשך

מתכונים נוספים:
בגט צרפתי מתכון
לחמניות לשבת – דניאלה לוי
חלה שנשארה משבת – מתכון מושלם

מתכון נוסף:

אופן ההכנה:
1. נניח בקערה את כל המרכיבים ונערבב בעזרת כף היטב, עד שמתקבל בצק דביק מאוד.
2. נכסה בניילון נצמד ונניח להתפחה על השיש ל-15-16 שעות ( בקיץ ההתפחה במקרר)
3. נקמח את משטח העבודה בנדיבות ובעזרת קלף נוריד את הבצק. נקמח גם את הבצק ונחלק ל-2 ובעזרת הידיים נשטח אותו.
4. נקפל צד אחד למרכז ומעליו את הצד השני ונכסה במגבת. מנוחה רבע שעה.
5. נהפוך את הבצק (לשים לב לעבוד עם קמח כל הזמן) ונניח אותו לאורך. נקפל 3 קיפולים, ונקפיד להדק בין קיפול לקיפול.
6. נעצב לצורת באגט. נקמח אותו בקמח סמולינה/דורום/לבן.
7. נניח את הבאגטים על נייר אפיה ונכסה במגבת. נתפיח עוד שעתיים.
8. שעה לפני תום ההתפחה נחמם תנור ל-250 מעלות ( חום סטטי) אבן שמוט / צבנית תנור הפוכה.
9. בתום ההתפחה, נחרוץ את הבצק לאורכו ובעזרת מרדה / קרש חיתוך נעביר את הבאגטים לאבן הלוהטת /תבנית שבתנור.
10. נאפה למשך 25-30 דקות עד הזהבה עמוקה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות