דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לתבשיל בורגול עם ירקות.
בורגול עם ירקות מצרכים:
- תערובת ירקות קפואים 800 גרם(שעועית,גזר,אפונה ,תפוח אדמה ועוד…) , ניתן להשתמש בירקות טריים האהובים עליכם
- 1 ק"ג בורגול עבה ושטוף
- 1 בצל קצוץ
- רבע כף פלפל שחור גרוס (לא חובה)
- כף מרק עוף
- כף מלח
- מים בהתאם לכמות, על כל כוס של בורגול שמים 2 כוסות של מים.
אופן הכנה:
- בסיר שטוח (סוטאז) שמים שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד אשר הבצל שקוף.
- מוסיפים לסיר את תערובת הירקות ונותנים טיפה להתחמם ואז מוסיפים את הבורגול.
- מוסיפים לסיר פלפל שחור גרוס,כף מרק עוף,כף מלח מערבבים ושמים מים ומערבבים.
- מביאים לרתיחה,מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
- לאחר 20 דקות מכבים את האש ונותנים לתבשיל הבורגול לנוח כ-5 דקות.
- מפוררים קלות ומגישים.