בורקס בשר ותפוחי אדמה מתכון הורס
אורטל עמוס משתפת אותנו במתכון הורס של בורקס בשר ותפוחי אדמה.
מצרכים:
חצי קילו בשר טחון
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים גדולים
1 קופסת שימורים פטריות חתוכות (לא חובה)
תבלינים::
כפית ורבע בערך מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית גדושה גריל עוף, כפית פפריקה
חבילת בצק עלים מופשר
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
בורקס טורקי נדיר ב-5 דקות
בורקס בשר מתכון היסטרי
בורקס בשר מתכון מיוחד
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. להרתיח במים את תפוחי האדמה עד התרככות ולמעוך לפירה .
2. במקביל במחבת עמוקה לטגן את הבצל עד הזהבה. אם מוסיפים פטריות- להכניסם למחבת לקראת סוף הטיגון של הבצל .
3. כשהבצל זהוב, להכניס את הבשר הטחון .
4. לפורר עם מזלג עד שהבשר משנה את צבעו.
5. לתבל בתבלינים מלח, פלפל, גריל עוף ופפריקה .
6. לבשל מספר דקות ולהוריד מהאש. להיזהר לא לבשל מדי את הבשר.
7. לקרר מעט ולהכניס את הפירה לתערובת ולערבב. לטעום ולתקן תיבול..
8. לפתוח את הבצק עלים עד הסוף ולחתוך ריבועים גדולים יחסית. כל ריבוע למתוח למלבן, למלא מהעיסה בקצה ולגלגל לגליל. לגלגל לשבלול. להניח בתבנית עם נייר אפייה. בסיום הכנת כל הבורקסים למרוח ביצה ושומשום .
(צירפתי תמונות להמחשה של הכנת הבורקס).
9. להכניס התבנית לתנור על חום 180 מעלות כ-40 דקות עד השחמה יפה.