בורקס בשר מתכון היסטרי
סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון היסטרי לבורקס בשר.
מצרכים:
1 חבילת בצק עלים של מעדנות מופשר לילה שלם במקרר.
למילוי של בשר טחון:
250 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
רבע כפית כמון
רבע כפית בהרט
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חופן צנוברים קלויים
אפשר להוסיף רוטב פטריות
מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים רבע גמבה חתוכה לרצועות וממשיכים לטגן , מוסיפים קופסה של פטריות חתוכות מסוננת מנוזלים וממשיכים לטגן עוד דקה.
מתבלים ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום ,כפית מרק עוף וחצי שקית של רוטב פטריות מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים חמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות , הרוטב מוכן כשהוא מסמיך טיפה.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
בורקס בשר מתכון מיוחד
בורקס בשר מבצק עלים מתכון מנצח
בורקס בשר מתכון קל לשבת
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
אופן הכנת הבשר:
1. מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה,
2. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו ,מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה שתיים.
3. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומכבים את האש.
4. מניחים בצד לצינון.
אופן הכנת הבורקס:
1. מרדדים טיפה את בצק העלים למלבן וממלאים בקצה לכל האורך מהמילוי של הבשר ומגלגלים לרולדה ,לא עד הסוף, משאירים חתיכה שאותה חותכים לרצועות לאורך כל הרולדה וכל רצועה מגלגלים כמו בורג ושמים מעל הרולדה , כמובן שאפשר להכין באיזו צורה שאוהבים.
2. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה.
אפשר להגיש עם רוטב פטריות או פשוט לאכול את הבורקס איך שהוא.
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.