דרגו את המתכון

בטטה שלמה בתנור: מתכון נהדר ופינוק בריא

דבר בטוח! בואו לבשל בטטה שלמה נהדרת בתנור! המתכון הזה הוא פינוק בריא ומזין, קל כמו פשטידה (או פשטידת בטטה, במקרה הזה). בטטה נהנו במשך מאות שנים, מקורן במרכז ודרום אמריקה לפני שהתפשטו על פני הגלובוס.

רכיבים:

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מחממים את התנור: הדלק את התנור שלך ל-200 מעלות צלזיוס. תן לזה להיות קלוי בזמן שאתה מכין את הבטטות שלך.
  2. לשפשף ולייבש: תקרצף את הבטטות טוב מתחת למים זורמים כדי להסיר כל לכלוך. לייבש אותן עם מגבת מטבח או נייר סופג.
  3. דקירה ושמן: קח מזלג וחורר כל בטטה כמה פעמים כולה. זה עוזר לאדים לברוח בזמן שהם אופים. לאחר מכן, משפשפים כל בטטה במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח. זה ייתן להם עור יפה ופריך.
  4. אפייה: מניחים את הבטטות המוכנות ישירות על רשת התנור או על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים אותן לתנור ונותנים להן לאפות כ-45-60 דקות, תלוי בגודלן. הן גמורות כשהן רכות ונימוחות מבפנים.
  5. מגישים ונהנים: לאחר שהן יוצאות מהתנור, הניחו להן להתקרר כמה דקות לפני הטיפול. לאחר מכן, פורסים כל בטטה לפרוסות לאורכן ומפרפרים את החלק הפנימי עם מזלג. עכשיו מגיע החלק הכיפי – הוסף את התוספות האהובות עליך! בין אם אתם חובבי חמאה ומלח קלאסיים ובין אם אתם מעדיפים פיזור קינמון וטפטוף סירופ מייפל, הבחירה היא שלכם.

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות או לכל מי שנמנע ממרכיבים מסוימים, אל תהסס להחליף את שמן הזית בשמן ידידותי לכשרות או אפילו בשמן קוקוס. וכשזה מגיע לתוספות, השמיים הם הגבול! היו יצירתיים עם עשבי תיבול, תבלינים, או אפילו תוספות מלוחות כמו גבינה ואבוקדו.

יתרונות תזונתיים:

עמוסים בויטמינים, מינרלים וסיבים, הם תוספת נפלאה לכל ארוחה.

כמות וזמן הכנה: בטטות מתוקות אלה נהדרות לכ-4 מנות, מושלם לארוחת ערב משפחתית או הכנה לארוחה לשבוע. בנוסף, זמן ההכנה הוא מינימלי, מגיע בערך 5 דקות, והתנור עושה את רוב העבודה בשבילך!

רמת קושי: קלי קלות! אם אתה יכול להפעיל תנור ולהניף מזלג, זה מכוסה.

טיפים וטריקים:

והנה – מתכון פשוט, מזין וממש טעים לבטטות שלמות בתנור. אז קדימה, התחילו לאפות ותיהנו מהטעם המתוק של הצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות