חיפוש

לזניה חצילים – מעדן מענג

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

לזניה חצילים – מעדן מענג

היום אנחנו צוללים ראשונים לתוך העולם המשגע של לזניה חצילים – מחליף משחק שיגרום לך להטיל ספק בכל מה שחשבת שאתה יודע על לזניה מסורתית. המנה הדשנה הזו מתהדרת בשכבות על גבי שכבות של טוב מלוח. בואו נצא להרפתקה קולינרית זו ביחד!

עכשיו, בואו נדבר היסטוריה, לזניה חצילים היא כמו בת הדוד המגניבה של הלזניה האיטלקית הקלאסית. האגדה מספרת שמישהו, איפשהו, החליט להחליף דפי פסטה בפרוסות דקות של חציל, ובום! נולד טוויסט טעים. זה כמו הנער הסורר של משפחת הלזניות – עצבני ומלא טעם.

רכיבים:

  • 2 חצילים גדולים פרוסים (בערך 1 ס"מ עובי)
  • 500 גרם בשר בקר או הודו טחון (לחברינו הכשרים, לכו על בשר כשר)
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות (שימורים או טריות)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 500 גרם גבינת ריקוטה (או גבינת קוטג' אם אתה מרגיש פאנקי)
  • 2 ביצים
  • 250 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • בזיליקום טרי או פטרוזיליה לקישוט

חלופות מתכון:

עבור החברים שלנו הכשרים, רק תוודאו שהבשר שלכם בעל תעודת כשרות. חובב ירקות? החליפו את הבשר בשכבות של פטריות מוקפצות, תרד או קישואים. טבעונים, אתם יכולים להחליף את מוצרי החלב בחלופות הצמחיות האהובות עליכם – כמה שיותר, יותר טוב.

יתרונות תזונתיים:

  • עכשיו, בואו נהיה קצת רציניים לגבי הבריאות – המנה הזו היא תחנת כוח! חצילים מביאים סיבים ונוגדי חמצון לשולחן, בעוד בשר טחון רזה מוסיף חלבון. 
  • גבינת ריקוטה? זה קצת טוב סידן קרמי שם. 
  • ואי אפשר לשכוח את העגבניות – עמוסות בוויטמינים ובפרץ ליקופן. 
  • אז, זה לא רק טעים, זו רכבת הרים עמוסה בחומרים מזינים.

כמות: המתכון הזה הוא חביב הקהל לכ-8 מנות.

זמן הכנה: אנחנו מסתכלים על 1.5 שעות בערך. אבל היי, דברים טובים לוקחים זמן, נכון? ואל דאגה, הרוב הוא זמן התנור – אפשר לנוח ולהירגע.

סולם קושי: עכשיו, בואו נהיה אמיתיים. המנה הזו היא לא מדע טילים, אבל היא גם לא ארוחת ערב במיקרוגל. הייתי נותן לזה בינוני בסולם הקושי. 

טיפים וטריקים:

  • השרייה מלוחה: לפני שמתחילים, פזרו מעט מלח על פרוסות החציל והניחו להם לשבת כ-30 דקות. זה עוזר לשאוב עודפי לחות, ומבטיח שהלזניה שלך לא תהיה בלגן רטוב.
  • מתמצא ברוטב: אל תתביישו עם הרוטב. רוטב עגבניות עשיר ומלא טעם הוא פעימות הלב של המנה הזו. נסועם עשבי תיבול ותבלינים כדי למצוא את התערובת המתאימה לכם.
  • שכבת אהבה: הרכיבו בזהירות, הרכיבו את המרכיבים שלכם כמו שאתם בונים את המגדל הנטוי של פיזה – יציב ומלא אופי.
  • אשד גבינה: אם אתם חובבי גבינות (מי לא?), אתם מוזמנים לפזר קצת מוצרלה נוספת מלמעלה. קצוות פריכים, גבינתיים? כן בבקשה!

הנה לכם, מדריך מדוייק להכנת לזניה חצילים שתגרום לבלוטות הטעם שלכם לעשות את הצ'-צ'ה. עכשיו, תפסו את הסינר שלכם, הגבירו את המנגינות ותנו לקסם הבישול להתחיל!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות