בראוניז מקמח שקדים כשר לפסח
מלי מלי משתפת אותנו במתכון ל בראוניז מקמח שקדים כשר לפסח
מצרכים:
150 גרם שוקולד מריר
כחצי כוס שמן
3 ביצים גדולות
100 גרם שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
לפיזור מעל: רבע שוקולד חלב ורבע שוקולד לבן מגורדים גס
לפרווה אפשר לפזר שוקולד מריר או להשאיר את העוגה ללא שוקולד
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגה מושלמת לפסח עם שוקולד
עוגת אגוזים מתכון נדיר
עוגת אלפחורס מושלמת כשרה לפסח
פינת האוכל של סיוון משתפת אותנו במתכון נוסף לעוגת בראוניז כשרה לפסח:
אופן הכנה:
1. להמיס את השוקולד מריר ולהעביר לקערה. להוסיף שמן ולערבב בעזרת מטרפה. לקרר מעט..
2. להוסיף ביצים אחת אחרי השניה ולערבב אחרי כל הוספה. להוסיף סוכר ולערבב, את המלח ולערבב, תמצית וניל ולערבב.
3. להוסיף את קמח השקדים ואבקת אפיה [לערבב אותם לפני כן בניפרד] ולערבב עד שקמח השקדים ייבלע..
4. להעביר לתבנית משומנת ולפזר מעל את השוקולדים המגורדים. לאפות בתנור שחומם מראש ל 170-175 מעלות כ 35-40 דקות. ליבדוק עם קיסם. אמור להיות פירורים מעט לחים.
5. לקרר ולחתוך לריבועים בעדינות.