דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לבראוניז מנצח.
מצרכים:
- 250 גרם חמאה
- 2 כוסות חד פעמיות לשתיה חמה של מטבעות שוקולד מריר או 300 גרם שוקולד מריר
- חצי כוס קקאו
- 2 כוסות סוכר
- רבע כפית מלח
- 6 ביצים לארג'
- כוס קמח לבן מנופה (כוס חד פעמי לשתיה חמה)
אופן הכנה:
- בקערה שמים את מטבעות השוקולד עם החמאה ושמים מעל סיר עם מים חמים(בן מארי) עד להמסה מלאה תוך כדי ערבוב מתמיד.
- לאחר שהחמאה עם השוקולד נמסו מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב שלא יהיו גושים ואז מורידים מהבן מרי ושמים בצד.
- לאחר שהורדנו מהבן מארי מוסיפים 2 כוסות סוכר ומערבבים היטב. ואז מוסיפים רבע כפית מלח.
- מוסיפים בהדרגה לתוך מסת השוקולד תוך כדי ערבוב את הביצים עד שמתקבלת בלילה אחידה ואז מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- את הבלילה שקיבלנו מחלקים ל-2 תבניות בגודל 20X30 (מומלץ לשמן לפני ששופכים את הבלילה)
- שמים כל תבנית את התוספות האהובות(ניתן להשתמש בתערובת פיצוחים לא קלויים קצוצה או בייגלה מלוח או מטבעות של שוקולד לבן)
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות.
- לאחר כ-25 דקות בתנור מוציאים נותנים לבראוניז להתקרר לגמרי לפחות שעה ורצוי אפילו לשים במקפיא ורק אז חותכים ומגישים.