חיפוש

מתכון לבריסקט בתנור – רך, עסיסי ומושלם

בריסקט בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

בריסקט בתנור הוא מאכל קלאסי המניב בשר רך וטעים. מתכון זה כולל צלייה איטית של החזה עד שהוא הופך עסיסי וטעים. זה מושלם לארוחת ערב משפחתית נעימה או לאירוע מיוחד.

רכיבים:
– חזה בקר 1.5 ק"ג
– 2 כפות שמן זית
– 4 שיני שום, קצוצות
– 2 בצלים, פרוסים
– 2 גזרים חתוכים לקוביות
– 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
– 500 מ"ל ציר בקר
– 250 מ"ל יין אדום
– 2 כפות רסק עגבניות
– 2 עלי דפנה
– מלח ופלפל לפי הטעם

שלבים:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול חסין תנור על אש בינונית.
3. מתבלים את החזה במלח ופלפל, ואז צורבים אותו בסיר עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
4. לאותו סיר מוסיפים את השום הטחון, הבצל הפרוס, הגזר חתוך לקוביות והסלרי חתוך לקוביות. מבשלים עד לריכוך.
5. מחזירים את החזה לסיר ומוסיפים את ציר הבקר, היין האדום, רסק העגבניות ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה.
6. מכסים את הסיר במכסה ומעבירים לתנור שחומם מראש. מבשלים 3-4 שעות, או עד שהחזה רך ונחורב בקלות בעזרת מזלג.
7. לאחר הבישול, מוציאים את החזה מהסיר ונותנים לו לנוח 10-15 דקות לפני שפורסים.
8. מגישים את החזה הפרוס עם הירקות ומיצי המחבתות. תהנה מהחזה הטעים שלך צלוי בתנור!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות