חיפוש

ברקוקש מרוקאי חלבי מתכון אליפות

ברקוקש מרוקאי חלבי מתכון אליפות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

ברקוקש מרוקאי חלבי מתכון אליפות

שולי אסולין קרסין משתפת אותנו במתכון אליפות של ברקוקש מרוקאי.

מצרכים:
½ קילו סולת
½ כוס קמח
4 כוסות חלב רגיל
1 חבילה חמאה (100 גרם)
מלח (קורט )
להגשה:
¼ כפית קינמון
1 לבן / אשל (200 מ"ל)
1 כפית דבש
1 כפית סוכר
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
פתיתים עם חלב – מתכון מושלם
ברקוקש (קוסקוס חלבי מרוקאי)
פתיתים עם חלב בטעם חלומי

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. נשתמש בקערה רחבת שוליים תניחו מתחת הקערה מגבת לחה שהקערה לא תזוז.
2. נשפוך לתוך כוס סולת ולנניח בצד קנקן של מים ונתחיל להוסיף 2 כפות של מים ולגלגל עם הידיים את גרגירי הסולת.
3. עד ליצירת כדורים קטנים בקוטר של 3 מ"מ מידי פעם לפזר מעט קמח תוך כדי תנועות סיבוביות להוסיף עוד סולת לקערה וכף מים עד שסיימתן עם כל הסולת ויצאו לכן כדורים בגודל של פתיתי בן גוריון.
4. תוך כדי גלגולים לפזר מעט מהקמח בכדי להפריד את הכדורים של הברקוקש.
5. נשתמש בסיר הקוסקוס בסיר התחתון להוסיף מים ומעט שמן מעל.
6. בסיר המחורר לשפוך את הכדורים של הברקוקש לכסות את הסיר ועל להבה בינונית לבשל 15 דקות.
7. להוריד בזהירות את הסיר העליון ולהניח בכיור ולשפוך עליו 2 כוסות מים לחכות 2-3 דקות.
8. לשפוך לתוך קערה גדולה ונקיה לפורר עם כף גדולה את הכדורים.
9. להוסיף מעט מלח ולהחזיר חזרה לסיר של הקוסקוס לבשל שוב עוד 15 דקות ולשפוך לתוך הקערה שהשתמשנו בה.
10. בסיר התחתון (של המים) לשפוך את המים ולהכניס פנימה את החלב ולהביא לרתיחה.
11. מוסיפים את הברקוקש נותנים לחלב להיספג בכדורי הברקוקס וזה מוכן.
להגשה:
1. בהגשה למזוג לצלחת עמוקה להוסיף כך חמאה אשל או שמנת דבש או סוכר.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות