חיפוש

גבינת בושה חריפה ומטריפה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

גבינת בושה חריפה ומטריפה

גבינת בושה, הידועה גם בשם Buchette או Buche de Chevre, היא בול עץ גבינת עיזים מענג שמקורו בצרפת. לגבינה זו יש צורה גלילית ייחודית, מרקם חלק ופרופיל טעמים חריף שהופך אותה למרכיב רב-תכליתי במנות שונות. בין אם אתם חובבי גבינות או סתם רוצים להוסיף מגע גורמה לארוחות שלכם, הכנת גבינת בושה בבית היא חוויה מתגמלת המאפשרת לכם להתענג על תמצית המסורת הקולינרית הצרפתית.

רכיבים:

  • 1 ליטר (כ-3.8 ליטר) של חלב עיזים טרי
  • 1/4 טבלית רנט ירקות
  • 1/4 כפית תרבות מזופילית
  • מלח גבינה, לפי הטעם
  • אופציונלי: עשבי תיבול, שום או תבלינים למגוון טעמים

אלטרנטיבה לאוכלי כשרות:

למי שמקפיד על חוקי תזונה כשרות, ודא שהרנט המשמש הוא על בסיס צמחי או מסומן כשר. בנוסף, ודא שכל הציוד המשמש בתהליך ייצור הגבינה הוא בעל הכשר.

יתרונות תזונתיים:

  • גבינת בושה היא לא רק טעימה, זה גם נותן אגרוף תזונתי.
  • זהו מקור טוב לחלבון, סידן וויטמינים חיוניים.
  • השימוש בחלב עיזים מספק אופציה לגבינה לאנשים עם רגישות ללקטוז, ותכולת השומן הנמוכה שלו הופכת אותו לחלופה בריאה יותר.
  • בנוסף, גבינת עיזים מכילה פרוביוטיקה מועילה התומכת בבריאות המעיים.

כמות: מתכון זה מניב בול עץ גבינת בושה אחד, מושלם לחיתוך ולהנאה בפני עצמו, בסלטים או כחלק מקרש גבינות.

זמן הכנה: הזמן הכולל להכנת גבינת בושה, מתחילתו ועד סופו, הוא כ-24 עד 48 שעות. זה כולל את תהליכי התסיסה, הקרישה, הניקוז וההזדקנות.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקושי הבינונית. אמנם זה דורש קצת דיוק ותשומת לב לפרטים, אבל זה ניתן לניהול עבור בשלנים ביתיים עם קצת ניסיון בהכנת גבינות.

חלופות מתכון:

  • בושה עשבי תיבול: גלגל את בול הגבינה שלך בתערובת של עשבי תיבול טריים קצוצים כמו טימין, רוזמרין ופטרוזיליה כדי להוסיף פרץ של טעם.
  • בושה ספוג שום: הוסף שום טחון לחלב בשלב החימום לטוויסט מלוח.
  • בושה מתובל: שלבו את התבלינים האהובים עליכם, כמו פלפל שחור גרוס או פתיתי פלפל אדום, כדי לתת את הגבינה בעיטה.

טיפים להצלחה:

  • חלב איכותי חשוב: השתמש בחלב עיזים טרי ואיכותי לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
  • טמפרטורה עקבית: שמור על טמפרטורה קבועה לאורך כל התהליך, במיוחד במהלך קרישה ותסיסה.
  • סבלנות היא סגולה: אפשרו לגבינה להתנקז ביסודיות לקבלת מרקם קרמי. אל תמהר את תהליך ההתיישנות, זה מפתח את אופי הגבינה.
  • התנסו בטעמים: אל תהססו להיות יצירתיים עם עשבי תיבול ותבלינים כדי להתאים את גבינת הבושה להעדפות הטעם שלכם.
  • אחסון נכון: לאחר היישון, אחסן את גבינת הבושה שלך במקרר עטופה בנייר שעווה כדי לשמור על טריותה.

עכשיו, תפסו את הסינר שלכם ובואו נצא להרפתקה הזויה הזו ביחד! גבינת הבושה הביתית שלך בטוח תרשים ותרומם את היצירות הקולינריות שלך. הכנת גבינה שמחה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות