חיפוש

גלידה וניל שמנת מענגת

גלידה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

היי, חברים חובבי הגלידה! היום, נחלוק איתכם את המתכון האולטימטיבי לגלידת וניל משגעת, שתגרום לבלוטות הטעם שלכם לעשות ריקוד שמח. הפינוק הקלאסי הזה מעלה חיוכים על הפנים במשך דורות, ואנו כאן כדי לגלות לכם איך להכין אותו מאפס.

מקורות המתכון:

מקורה של גלידת הווניל ניתן למוצא במאה ה17, ומאז היא הפכה לקינוח אהוב ברחבי העולם. במקור, גלידת וניל הייתה מותרות שממנה נהנתה האליטה, אבל ככל שחלף הזמן היא מצאה את דרכה לליבם (ולמקפיאים) של אנשים מכל תחומי החיים.

רשימת רכיבים:

 2 כוסות שמנת (עשירה ומפנקת)

 1 כוס חלב מלא (לאיזון מושלם)

 1 גרגיר וניל או 2 כפיות תמצית וניל (עבור הניחוח השמימי הזה)

 6 חלמונים גדולים (כדי לתת לו את הטוב הזה)

 3/4 כוס סוכר מגורען (למידת המתיקות הנכונה)

הוראות הכנה:

שלב 1: להחדיר את השמנת והחלב

  •  בסיר מחממים את השמנת והחלב על אש בינונית עד שזה בדיוק עומד להתבשל.
  •  אם משתמשים בפולי וניל, מחלקים אותו לאורכו, מגרדים את הגרעינים, וזורקים לתערובת החלב גם את הגרעינים וגם את התרמיל. אם משתמשים בתמצית וניל, מוסיפים אותה עכשיו.

שלב 2: להקציף את החלמונים והסוכר

  •  טורפים בקערה נפרדת את החלמונים והסוכר עד שהתערובת בהירה ומסמיכה מעט.

שלב 3: מזגו את הביצים

  •  יוצקים לאט מצקת מתערובת החלב החמה לתוך תערובת הביצים תוך טריפה מתמשכת. זה מחכך את הביצים, ומונע מהן להפוך לביצים מקושקשות מתוקות.

שלב 4: לשלב ולבשל

  •  יוצקים בהדרגה את תערובת הביצים בחזרה לסיר עם שאר החלב והשמנת תוך כדי ערבוב מתמיד על אש בינונית. 
  • מבשלים עד שהקרם מסמיך ומצפה את גב הכף (בסביבות 170 מעלות צלזיוס).

שלב 5: מסננים ומצננים

  •  מסננים את הרפרפת דרך מסננת דקיקה לקערה נקייה כדי להסיר חתיכות ביצה או תרמיל וניל.
  •  מכסים את הרפרפת בניילון נצמד, מוודאים שהוא נוגע במשטח כדי למנוע היווצרות עור. מצננים אותו במקרר למשך שעתיים לפחות, או אפילו יותר טוב, לילה.

שלב 6: צמצמו את זה

  •  לאחר שהתקרר, ערבבו היטב את הרפרפת ויוצקים אותה לתוך מכונת הגלידה. טוחנים לפי הוראות היצרן עד שהוא מגיע לעקביות רכה להגשה.

שלב 7: להקפיא וליהנות

  •  מעבירים את הגלידה המחורצת לכלי עם מכסה ומקפיאים למינימום שעתיים למרקם שניתן לגרוף.
  •  לקפוץ, להגיש ולהתענג על הטוב הקרמי של גלידת הוניל הביתית שלך!

יתרונות תזונתיים:

תאמינו או לא, לגלידת וניל תוצרת בית יכולות להיות כמה הטבות תזונתיות. 

תכולת השומן הגבוהה מהקרם יכולה לספק מקור טוב לאנרגיה, והחלמונים מוסיפים מנה של חלבון וחומרי תזונה חיוניים. רק זכרו, זה פינוק, לא מזון בריאות!

כמות:

המתכון הזה מתאים לכ6 מנות נדיבות, אבל אתם מוזמנים להכפיל אותו אם אתם מאכילים קהל רחב או סתם אוהבים גלידה (אין פה שיפוטיות!).

זמן הכנה:

להכין את התענוג הקרמי הזה מצריך קצת סבלנות, אבל זה לגמרי שווה את זה. תכננו בערך 4 שעות מתחילתו ועד סופו, כולל זמן הקפאה.

רמת קושי:

נאמר שזה נכנס לקטגוריית הבינוני. זה כרוך בקצת דיוק ותשומת לב, אבל זה בהחלט בר ביצוע עבור כל מי שיש לו קצת ביטחון במטבח.

אפשרויות חלופיות:

לחברים הכשרים שלנו או לבעלי הגבלות תזונתיות, אל חשש! ניתן להחליף את הקרם הכבד בקרם קוקוס ולהשתמש בתחליף חלב צמחי. בדקו אם יש אישור כשרות על כל המרכיבים כדי לוודא שאתם נשארים נאמן להעדפות התזונתיות שלך.

טיפים לשיפור:

  •  התנסו עם זני וניל שונים לקבלת פרופיל טעם ייחודי.
  •  הוסיפו תערובות כמו שוקולד צ'יפס, עוגיות מרוסקות או אגוזים לטוויסט נוסף במרקם.
  •  אל תמהר את תהליך הקירור; תנו לקרם שלך להתקרר ביסודיות לקבלת התוצאות הקרמיות ביותר.
  •  השקיעו במכונת גלידה איכותית; זה מעלה את הרמה.

בבקשה, חברים! קבלו מתכון לפינוק נצחי שכיף להכין אותו כמו לאכול אותו. תיהנו מכל כפית, ואל תשכחו לשתף את יקיריכם  או לשמור הכל לעצמכם; אנחנו לא נשפוט!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות