חיפוש

מתכון לגריסי פנינה עם פטריות ט-ע-י-ם ומיוחד

גריסי פנינה עם פטריות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3.1/5 - למתכון דירוג של 16 חובבי בישול

גריסי פנינה עם פטריות היא מנה מענגת ומנחמת המשלבת את הטעמים העשירים והאדמתיים של פטריות עם הטוב הקרמי של גריסי הפנינה. המתכון הזה הופך מרכיבים פשוטים לארוחה דשנה ומשביעה שמתאימה לכל אירוע. בין אם אתם חובבי פטריות או סתם מחפשים ארוחה נעימה, צפוי לכם פינוק.

איך להכין גריסי פנינה עם פטריות – רכיבים:

  • 200 גרם גריסי פנינה (או בקיצור – גריסים)
  • 400 גרם פטריות (זן לבחירתכם), פרוסות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 500 מ"ל מרק ירקות
  • 150 מ"ל שמנת כבדה
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • פטרוזיליה או עירית טרייה, קצוצה (לא חובה, לקישוט)

שלבים:

  1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ דק והשום הטחון. מטגנים עד שהם הופכים רכים ושקופים.
  3. מוסיפים לסיר את הפטריות הפרוסות ומבשלים עד שהן משחררות את הלחות שלהן ומתחילות להשחים.
  4. מערבבים את גריסי הפנינה ומבשלים עוד 2-3 דקות, ומאפשרים להם לקלות מעט.
  5. יוצקים את ציר הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה עדינה.
  6. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר במכסה ונותנים לו להתבשל כ-20-25 דקות, או עד שגריסי הפנינה רכים וספגו את רוב הנוזלים.
  7. מערבבים פנימה את השמנת הכבדה וגבינת הפרמזן המגוררת, ומאפשרים להם להימס לתוך הגריסים.
  8. מתבלים את המנה במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מתקנים לפי הצורך.
  9. מסירים את הסיר מהאש ומניחים לו לשבת, מכוסה, לכמה דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  10. מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה או עירית אם רוצים.
  11. הגישו את גריסי הפנינים הקרמיים שלכם עם פטריות כתוספת או כמנה עיקרית מנחמת.

גריסי פנינה עם פטריות היא מנה דשנה ושמנת שמושלמת לחימום ביום קריר או להתפנק בארוחה מנחמת. השילוב של פטריות אדמתיות, גריסי שמנת וגבינת פרמזן יוצר פרופיל טעם שקשה לעמוד בפניו. תהנה מגריסי פנינים תוצרת בית עם פטריות!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות