חיפוש

דג לשבת בסגנון שונה – מתכון מנצח

דג לשבת 2

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

דג לשבת

תומר תומס משתף אותנו במתכון של דג לשבת בסגנון אחר.

מצרכים:
400 גרם דג סלמון
3 גזרים חתוכים לפרוסות
3 עגבניות חתוכות לפרוסות
3 גמבות פרוסות
3 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות
3 פלפל חריף (לא חובה)
1 קופסא של חומוס שימורים
1 ראש שיני שום
1 לימון ללא קליפה וללא חלק הלבן בכדי למנוע מרירות
כוסברה קצוצה
1 כוס מים
חצי כפית מלח
3/4 כוס שמן זית
חצי כפית פלפל שחור
כפית כמון
כף גדושה פפריקה
חצי כפית כורכום
כף מרק עוף בטעם עוף

מתכונים נוספים:
דג טונה מתכון מהיר ומושלם
מתכון לקציצות דגים ברוטב
פילה דג סלמון בתנור עם חרדל דיזון ורוזמרין

אופן הכנה:
1. מרססים את הסלמון קלות עם תרסיס שמן או לשמן קלות באמצעות מברשת עוטפים בנייר אפיה ונייר כסף כפי שמוצג בסרטון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
2. בסיר שטוח מסדרים את הירקות כפי שמוצג בסרטון ומעל מוסיפים כוסברה קצוצה וכוס מים,חצי כפית מלח,מכסים את הסיר ומבשלים ל-20 דקות בערך עד אשר הסלמון שבתנור מוכן במידה וחסר נוזלים ניתן להוסיף מים.
3. שמים בצנצנת את שמן זית,פלפל שחור,כמון,פפריקה,כורכום,מרק עוף ומשקשקים עד לקבלת תערובת אחידה במידה וזה סמיך מאוד ניתן להוסיף מעט מים.
4. לאחר כ-20 דקות מוציאים את הסלמון מהתנור ומסירים את העור של הסלמון ואז מפרקים בעדינות את הסלמון ומסדרים את הסלמון מעל הירקות בסיר, ומעל את הלימון שחתכנו לפרוסות ומעל מפזרים את תערובת התבלינים האחידה שהכנו, במידת הצורך ניתן להוסיף נוזלים אבל לא יותר מדיי ולהחזיר לבישול על הגז למשך 25-30 דקות נוספות על מנת לרכך את הירקות בסיר.(ניתן לשים את זה גם על הפלטה לשבת) במידה ויש הרבה נוזלים אחרי 20 דקות ניתן להסיר את מכסה הסיר ולהמשיך לבשל למשך 5-10 דקות נוספות.(רצוי להרטיב את הדגים מדי פעם במהלך הבישול).

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות