המאכל שבר רפאלי הכי אוהבת
סוזן סוויסה המכונה ברשתות החברתיות סוזן הבשלנית,הינה הבשלנית של האלפיון העליון.
בין לקוחותיה נמצאים בר רפאלי,בן אל תבורי מיכל הקטנה ועוד רבים אחרים.
סוזן הבשלנית חשפה שהמנה שהכי אהובה על בר רפאלי היא קציצות בשר עסיסיות עם אפונה,מתכון מרוקאי קלאסי.
אז קבלו מתכון מושלם לקציצות בשר עם אפונה.
מצרכים:
להכנת קציצות:
2 ק"ג בשר בקר טחון
2 פרוסות לחם
1 כף מרק עוף
3 שיני שום (קלופות)
1 צרור פטרוזיליה (שטופה)
צרור כוסברה (שטופה)
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
½ כפית קינמון
מעט משיה
ביצה אחת
3 כפות שמן
1 ליטר מים מומלחים (להרתיח קציצות)
להכנת אפונה :
2 ק:ג אפונה (טריה, קפואה או משומרת)
1 בצל בינוני (קלוף וטחון)
1 כוס שמן זית
2 גזרים (קלופים ופרוסים)
½ כפית מלח
½ כפית זעפרן
5 ענפי כוסברה קצוצים
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:קציצות מנגולד מתכון מטורף
קציצות עוף עם אפונה מתכון חלומי
קציצות בשר עם תפוחי אדמה ואפונה
קציצות עם אפונה וסלרי – חן במטבח
אופן הכנה:
1. בסיר מביאים לרתיחה 1 ליטר מים עם מעט מלח.
2. בעזרת מעבד מזון מערבבים יחד את שאר מרכיבי הקציצה: לחם, מרק עוף, שום, פטרוזיליה, כוסברה, מלח, פלפל, קינמון, משיה, ביצה ושמן.
3.מערבבים בקערה את בשר הבקר הטחון עם תערובת הפטרוזיליה שהכנו במעבד מזון. מערבבים היטב. יוצרים קציצות ושמים אותן בעדינות למים הרותחים למשך 10 דקות. בסיום, מניחים בצד.
להכנת האפונה והרוטב:
1. בסיר אחר על אש בינונית, מוסיפים שמן, אפונה , בצל קצוץ וגזר. מטגנים 5 דקות, ללא מכסה.
2. יוצקים את הקציצות והמים מהסיר הראשון לסיר השני כדי לכסות את הכל. מוסיפים את הזעפרן המלח והכוסברה ומכסים. מבשלים במשך 45 דקות.