חיפוש

קציצות מנגולד מתכון מטורף

קציצות מנגולד מטריפות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קציצות מנגולד מתכון מטורף

קציצות מנגולד מטריפות של בלה שליו.

מצרכים :

1 חבילה עלי מנגולד
3 ביצים (קטנות)
6 בצל ירוק (קצוץ)
2 קישואים (מגורדים)
1 תפוח אדמה (מגורד)
½ חבילה פטרוזיליה (קצוצה)
2 כפות קמח
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
מלח (קורט)
פלפל שחור גרוס (מעט)
כורכום (מעט)
שמן (לטיגון)
אופן הכנה מופיע בהמשך הדף

מתכונים נוספים:

סלט מנגולד חם וממכר
בורקס טורקי לעצלנים
קציצות ירק מושלמות ב-5 דקות עבודה – שרה יוסף

מתכון נוסף של לביבות כרישה ומנגולד של חן במטבח:


אופן הכנה של קציצות מנגולד:

1. את עלי המנגולד נרתיח בסיר כ 6 דקות עם קצת מים.
2. נשים בקערה ביצים קטנות, בצל ירוק, קישואים מגורדים, תפוח אדמה מגורד בפומפייה ופטרוזיליה קצוצה, קמח ואבקת אפיה.
3. את עלי המנגולד להעביר למסננת נסחוט גם עם היד שיצא כל הנוזלים ולקצוץ אותם להוסיף לתערובת.
4. להוסיף מלח פלפל שחור גרוס וקצת כורכום לערבב וליצור קציצות.
5. לחמם מחבת עם שמן ולטגן.

קצת על מנגולד:

מנגולד, המכונה גם Swiss Chard באנגלית , הוא ירק ירוק עלים השייך לאותה משפחה כמו סלק ותרד. הוא יליד אזור הים התיכון אך כיום מעובד באופן נרחב ברחבי העולם. מנגולד הוא ירק מזין העשיר בויטמינים A, C ו-K, כמו גם מינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן.

מנגולד הוא ירק רב תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מנות. ניתן להקפיץ את העלים, לאדות, להרתיח או להקפיץ, ואילו את הגבעולים ניתן לכבוש או להשתמש במרקים ותבשילים. לעלים טעם מעט מריר ומרקם עדין הדומה לתרד, בעוד לגבעולים מרקם פריך וטעם מעט מתוק.

מנגולד קל לגידול וניתן לשתול גם באביב וגם בסתיו. הוא מעדיף מיקום שטוף שמש ואדמה מנקזת היטב. ניתן לגדל אותו גם במיכלים, מה שהופך אותו לירק אידיאלי לבעלי שטח גינה מוגבל.

בנוסף לשימושים הקולינריים שלו, מאמינים כי למנגולד יש גם סגולות רפואיות. זה שימש במשך מאות שנים כתרופה טבעית למגוון מחלות, כולל אנמיה, לחץ דם גבוה ובעיות עיכול.

בסך הכל, מנגולד הוא ירק מזין ורב-תכליתי שקל לגדל וטעים לאכילה. בין אם משתמשים בו בסלטים, מרקים או מוקפצים, הוא בטוח יוסיף אלמנט בריא וטעים לכל ארוחה.

מנגולד ממולא בסגנון טורקי – שרה זקן

חבילה עלי מנגולד
250 גרם בשר טחון מצלעות עם שומן
כוס אורז
בצל בינוני קצוץ דק מאד
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה מאד דק
עגבניה בינונית עשויה קוביות קטנטנות
2 שיני שום קצוצות דק
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כוסות מים
2 כפות שמן זית
כפית שטוחה סוכר
מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:
1. מפרידים במנגולד חלק לבן וירוק.
2. בלבן נשתמש לתחתית הסיר.
3. חולטים את העלים דקה במים חמים..
4. מצננים מיד במים קרים.
5. מערבבים את כל המצרכים של המילוי:אורז בצל עגבניה שום מלח פלפל שחור.
6. מסדרים את רצועות המנגולד הלבן בתחתית הסיר.
7. ממלאים כל עלה ב-2-3 כפיות מהמילוי..
8. מקפלים צד ימין וצד שמאל מגלגלים.
9. למעין סיגר הדוק היטב מניחים בתחתית הסיר כאשר התפר כלפי מטה.
10. מהדקים אותם אחד ליד השני.
11. מערבבים: מים 2-3 כפות רסק סוכר שמן ומיץ לימון.
12. שופכים על עלי המנגולד. מהדקים עם מכסה או צלחת. מרתיחים מורידים ממשיכים לכסות ומבשלים עד שהאורז עשוי היטב.
13. לפזר מעל פרוסות לימון וצנוברים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות