המתכון הכי מוצלח למרק אפונה חורפי
דורית אלישע משתפת אותנו במתכון מושלם למרק אפונה חורפי.
מצרכים:
1 כוס אפונה יבשה
2 תפו"א
4 בצלים קטנים שלמים
3 גזרים
½ ראש סלרי מגורר
½ צרור שמיר
1 בצל
3 כפות שמן זית
2 שיני שום
2 גבעולי סלרי (ללא העלים חתוכים לקוביות)
עלים משני גבעולי סלרי
מלח
פלפל
חצי כפית כורכום
1 כף אבקת מרק עוף (ללא מונוסודיום)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכוני מרק נוספים:
מרק בשר לקוסקוס -מתכון שחובה להכין
מרק עגבניות ואורז נדיר
מרק אפונה אמיתי – מתכון מושלם
מתכון נוסף למרק אפונה של חן במטבח:
אופן הכנה:
1. בסיר מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ לשקיפות להוסיף 2 שיני שום קצוץ, גזר מגורד גס, חצי ראש סלרי מגורר, קוביות גבעולי סלרי, 2 גזרים חתוכים לקוביות, 2 תפו"א חתוכים לקוביות, ובצלים שלמים.
2. מתבלים ומוסיפים שמיר ועלי סלרי קצוצים ואז מוסיפים מים 3/4 מקיבולת הסיר וכוס אפונה יבשה .
3. מבשלים בערך שעה-שעה וחצי לבדוק שהאפונה רכה.