חיפוש

המתכון הסודי של עלי גפן ממולאים באורז סוף סוף נחשף!

עלי גפן ממולאים באורז

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

 

התענגו על טעמי הים התיכון עם המנה המענגת הזו של עלי גפן ממולאים באורז ארומטי. עלי גפן רכים אלה מלאים בתערובת מלוחה של אורז, עשבי תיבול ותבלינים, ויוצרים מנה מנחמת ומשביעה כאחד. מהכנת המילוי ועד לגלגול עלי הגפן, מתכון זה לוקח כשעה ו-30 דקות להשלמתו.

איך מכינים עלי גפן ממולאים באורז – המרכיבים

  • 200 גרם עלי גפן (טריים או משומרים)
  • 200 גרם אורז ארוך
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 500 מ"ל מרק ירקות
  • פטרוזיליה או שמיר טריים לקישוט

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית השתמשו במרק ירקות במקום במרק עוף.
  • ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.

איך להכין עלי גפן ממולאים באורז – שלב אחר שלב

  1. אם משתמשים בעלי גפן משומרים, יש לשטוף אותם במים קרים כדי להסיר עודפי מי מלח ולאחר מכן לרוקן היטב. אם משתמשים בעלי גפן טריים, הלבישו אותם במים רותחים במשך 1-2 דקות, ולאחר מכן טבלו אותם במי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. מסננים ומייבשים בעזרת נייר סופג.
  2. במחבת מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון ומטגנים עד שהם מתרככים ושקופים.
  3. מערבבים פנימה את האורז, רסק העגבניות, מיץ הלימון, הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, המלח והפלפל. מבשלים 1-2 דקות תוך ערבוב מתמיד עד שהאורז מצופה היטב בתבלינים.
  4. יוצקים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים 15-20 דקות, או עד שהאורז מבושל והנוזלים נספגים.
  5. מסירים את המחבת מהאש ונותנים לתערובת האורז להתקרר מעט.
  6. להרכבת עלי הגפן הממולאים מניחים עלה גפן עם צד מבריק כלפי מטה על משטח ישר. כף כף 1 מתערובת האורז על מרכז העלה.
  7. מקפלים את דפנות העלה על תערובת האורז, ואז מגלגלים אותו בחוזקה מלמטה למעלה, ויוצרים חבילה קטנה ומסודרת.
  8. חוזרים על התהליך עם שאר עלי הגפן ותערובת האורז, מסדרים את עלי הגפן הממולאים בשכבה אחת בסיר גדול.
  9. יוצקים מספיק מים על עלי הגפן הממולאים כדי לכסות אותם, ואז מניחים מעל צלחת חסינת חום או מכסה כדי לשמור אותם שקועים.
  10. מביאים את המים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים 45-60 דקות, או עד שעלי הגפן רכים והאורז מבושל לגמרי.
  11. לאחר הבישול, מוציאים את עלי הגפן הממולאים מהסיר ונותנים להם להתקרר מעט לפני ההגשה.
  12. מקשטים בפטרוזיליה טרייה או שמיר לפני ההגשה.

 

תיהנו מעלי הגפן נפלאים ממולאים באורז כמתאבן טעים או מנה עיקרית.

מתכון זה מיועד לשרת 4-6 אנשים כמנה עיקרית או מתאבן.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות