חיפוש

הפתעה סגולה: סלט סלק שתאהבו!

סלט סלק חי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

סלט סלק חי הוא מנה תוססת ומרעננת החוגגת את המתיקות הארצית של הסלק הטרי. הסלט הזה מפוצץ בצבע ובטעם, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת לכל ארוחה או כנשנוש קל ובריא.

איך מכינים סלט סלק חי – המרכיבים

  • 2 סלקים בינוניים, קלופים ומגוררים
  • 1 בצל אדום קטן, פרוס דק
  • 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים
  • 50 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • פטרוזיליה או שמיר טריים קצוצים לקישוט
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, השמיטו את גבינת הפטה או החליפו אותה בחלופה לגבינה טבעונית.
  • ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.

איך להכין סלט סלק חי – השלבים

  1. מתחילים בקילוף הסלקים באמצעות קולפן ירקות, ולאחר מכן מגררים אותם בעזרת פומפיה או מעבד מזון.
  2. מניחים את הסלק המגורר בקערת ערבוב גדולה.
  3. מוסיפים לקערה עם הסלק המגורר את הבצל האדום הפרוס דק, אגוזי מלך קצוצים וגבינת הפטה המפוררת.
  4. טורפים בקערה קטנה את מיץ הלימון, שמן זית כתית מעולה, מלח ופלפל להכנת הרוטב.
  5. יוצקים את הרוטב על תערובת הסלק בקערת המערבל הגדולה.
  6. זורקים את הסלט בעדינות עד שכל החומרים מתאחדים היטב ומצופים באופן אחיד ברוטב.
  7. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח ופלפל או מיץ לימון לפי העדפתכם.
  8. מקשטים את סלט הסלק הגולמי בפטרוזיליה או שמיר קצוצים טריים לפני ההגשה.

תהנה מסלט סלק חי תוסס ומלא טעם כתוספת טעימה ומזינה לארוחה שלך.

מתכון זה מיועד ל-2-4 אנשים, תלוי בגודל המנות ובתיאבון.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות